Foto: 2021/meer-opbergruimte-voor-jouw-badkamer.jpg

Creëer meer opbergruimte in jouw badkamer

Zelfs met een grote wastafel en badkamermeubel kun je nog steeds moeite hebben om alles netjes te houden.

Guido van Loon

Daarom hebben we deze lijst met onze beste ideeën voor badkameropslag gemaakt. In dit artikel vind je alles wat je nodig hebt om een ontspannende, opgeruimde badkamerruimte te creëren.

Inbouwnis

Het toevoegen van een inbouwnis aan je doucheruimte is een aantrekkelijke, minimalistische manier om je douche netjes te houden. Deze opbergvakken zijn in de muur ingebouwd en perfect om al je douchebenodigdheden op te bergen zonder rommel te creëren. Als je je douche er ultramodern wilt laten uitzien, voeg dan een LED-lamp toe aan de bovenkant. Inbouwnissen zijn er trouwens in verschillende formaten en kleuren. Zorg ervoor dat de inbouwnis past bij je badkamer interieur.

Dienblad

Het gebruik van dienbladen op het aanrecht van uw badkamer is een simpele maar handige manier om die kleinere producten netjes en georganiseerd te houden. Als je merkt dat je altijd je ring of horloge kwijtraakt als je hem afdoet voor de douche, dan is een klein dienblad de perfecte plek om hem op te bergen en te voorkomen dat hij zoekraakt. Dit opbergidee is een gemakkelijke manier om je eigen persoonlijke touch aan je badkamer toe te voegen.

Planken in ongebruikte ruimtes

Een van de beste manieren om de ruimte in je badkamer te maximaal te benutten, is door elke ruimte te gebruiken die anders ongebruikt zou blijven. In de meeste badkamers is de ruimte boven het toilet meestal leeg, dus waarom zou je geen planken installeren? Deze ruimte is ideaal om spullen in te bewaren die je bij de hand wilt hebben, zoals handdoeken of toiletrollen. Als je badkamer een hoog plafond heeft, is de ongebruikte ruimte boven de badkamerdeur misschien wel een handige plaats waar je een kleine plank zou kunnen installeren.

Badkamerspiegelkast

Als je badkamer aan de kleine kant is en de ruimte aan de muur minimaal, denk dan eens aan een badkamerspiegelkast. Hierdoor kan je de ruimte maximaliseren, want in plaats van een aparte spiegel en opbergkast te hebben, heb je nu beide in één compacte oplossing. Er is online een grote verscheidenheid aan verschillende badkamerspiegelkasten verkrijgbaar.

Handdoekhaak

De beste ideeën voor badkameropslag maken gebruik van elke ruimte die normaal gesproken leeg zijn, daarom zijn haken aan de achterkant van je badkamerdeur erg handig. Of het nu gaat om het ophangen van handdoeken of je badjas: het toevoegen van enkele haken houdt alles netjes en maakt ergens anders ruimte vrij.

Douchekorf

Als je een ontspannende badkamerruimte wilt creëren, wil je voorkomen dat je douche vol staat met meerdere flessen en zeeppompjes. Hier komen douchemanden om de hoek kijken. Deze kan je aan de wand van je doucheruimte monteren om al je producten netjes en opgeruimd te houden.

Handdoekrek

Dit idee is een aantrekkelijke en kosteneffectieve manier om schone handdoeken georganiseerd te houden. Een standaard handdoekrek aan de muur heeft de perfecte maat en vorm voor opgerolde handdoeken. Bevestig hem gewoon aan de muur en je hebt een stijlvol handdoek opbergsysteem.

Hangende meubels

Als je wilt dat je badkamer ruimer aanvoelt, zijn hangende meubels ideaal. Door meubels te verhogen, blijft er meer vloer zichtbaar, wat het gevoel van ruimte vergroot. Dit kan dus een badkamermeubel zijn of een hangende fonteinkast.

Wij hopen dat deze tips je hebben geholpen om meer opbergruimte op een mooie manier in je badkamer te creëren. Je zult er ongetwijfeld veel plezier van hebben als je enkele van deze praktische tips hebt toegepast!

Reacties