Badkamermeubelen in 6 verschillende stijlen

Een badkamermeubel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Het is niet alleen heel praktisch, maar ook bepalend voor de sfeer.

11 Januari 2019

Welke stijl wil jij graag terug laten komen? In dit artikel delen we 6 originele ideeën om je nieuwe inspiratie te geven.

Scandinavisch

Eenvoudige badkamermeubelen passen heel goed bij de Scandinavische stijl. Het design is minimalistisch en de kleuren zijn neutraal. Toch oogt het warm door het materiaalgebruik. Hout in een lichte kleur kun je prachtig combineren met wit of pasteltinten. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat het heel mooi staat bij een babyblauwe muur.

Chic marmer

Marmer is de laatste jaren erg populair. Omdat het materiaal vrij prijzig is, zijn er ook veel badkamermeubelen verkrijgbaar met een marmerlook. De kast of het blad is dus niet van echt marmer gemaakt, maar het heeft wel dezelfde print. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Je kunt zo’n marmer patroon ook terug laten komen in kleine accessoires, op de vloer of op de muur.

Modern beton

Voor een stoere moderne look is beton het perfecte materiaal. Het is robuust en industrieel. Je kunt badkamermeubelen kopen waar beton in is verwerkt of waar je de betonlook in terugziet. Ben je een echte klusser? Dan is het wellicht een leuke uitdaging om zelf een wastafelblad van beton te maken. Het is geen eenvoudige klus, maar dan heb je ook echt een uniek item in huis.

Industrieel

Naast beton heeft ook metaal een industriële look. Kies voor een groot badkamermeubel in een stoere kleur als zwart of grijs. Dit kun je combineren met een lichte en frisse omgeving voor een interessant contrast. Laat de stijl eventueel nog terugkomen door metalen hanglampen op te hangen. Let er wel op dat deze verlichting geschikt is voor een vochtige ruimte.

Stoer hout

Hout is geen voor de hand liggende keuze voor in de badkamer. Waarschijnlijk is het daarom zo bijzonder mooi om te zien! Er zijn binnen deze categorie nog allerlei mogelijkheden. Denk aan een landelijke look, een vintage uitstraling of juist een hele robuuste kast. Vooral de kleur en de afwerking van het hout zijn erg bepalend. Onbewerkt hout is stoer en een houten kastje met een laklaag oogt iets strakker.

Klassiek wit

Soms gaat er niets boven de klassieke witte badkamermeubelen. Het geeft je badkamer een luxe en rijke uitstraling. Combineer dit met een moderne wasbak en een elegante kraan om het totaalplaatje compleet te maken.

Reacties