Een industrieel interieur creëren

Een industrieel interieur is al jaren in, en dit zal de komende tijd ook niet veranderen.

23 November 2018

Waarbij veel mensen aan grijze, betonnen muren denken bij industrieel hoeft dit niet zo te zijn. Zo kan je ook gemakkelijk een industrieel interieur creëren door het gebruiken van de juiste meubels en attributen. Maar wat zijn nou echt industriële meubels? Vaak zijn industriële meubels echt robuuste items en wordt er gebruik gemaakt van onafgewerkte materialen, zoals metaal en hout. Wil jij ook een industrieel interieur, maar kan je maar niet de meubels vinden die je mooi vindt? Haal dan je gereedschap maar uit de garage en maak de meubels zelf.

Een robuuste kast

Een meubelstuk dat relatief makkelijk industrieel te maken is, is een kast. Het fijne van een industriële kast maken is dat je het zo moeilijk of makkelijk kan maken als jij wilt. Zo kan je een al in elkaar gezette kast opkopen en behandelen met een schuurmachine en olie. Met weinig moeite heb je al een industriële kast. Maar je kan ook een industriële kast helemaal zelf maken. Zorg er dan voor dat je de juiste producten in huis hebt en dat je een goed plan hebt klaar liggen.

Een salon- of eettafel

Een meubelstuk dat wat lastiger is om zelf te maken maar wat wel direct een industrieel gevoel aan je interieur kan geven is een tafel. Het maakt dan niet uit of het een salontafel voor in de woonkamer of een eettafel is. Waarom dit een stuk lastiger is, is omdat bij een tafel er vaker gebruikt wordt gemaakt van metaal. Echter is dit met een goed plan en goed gereedschap zeker niet onmogelijk.

Begin klein en werk verder

Het maakt niet of uit je nu een professioneel klusser of een echte doe-het-zelver bent, maar begin klein en werk vanuit daar verder. Zeker wanneer je meubels helemaal zelf gaat maken, kan je beter rustig beginnen met een klein tafeltje of voetenbankje. Als je dan merkt dat het te lastig is of dat je de stijl niet echt mooi vindt, kan je altijd nog kiezen voor iets anders.

De details maken het interieur

Wanneer je voor een industrieel interieur kiest, zijn de details zeer belangrijk. Denk hierbij aan het gebruik een bakstenen muur of industriële lampen. Zo kan je met kleine dingen je interieur écht industrieel maken en heb je niet alleen industriële meubels in je interieur staan. Door goed gebruik te maken van de details kan je van jouw interieur één geheel maken.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen hoe je zelf eenvoudig je interieur een industriële look kunt geven. Heel veel klusplezier gewenst!

Reacties