Van badkamer tot groene spa

Maak met deze planten een echte groene mini spa van je badkamer.

13 Augustus 2019

Well being is in. Op mentaal en fysiek gebied blijft de wellnessindustrie hard groeien. Er zijn meer massagesalons, sauna’s en sportscholen dan ooit tevoren, wat voortkomt uit onze behoefte om - even - te ontspannen of te rechargen. Komt dat door ons drukke bestaan en continue bereikbaarheid? Feit is dat we steeds vaker kiezen voor ervaringen dan voor producten. De badkamer heeft dan ook een grotere functie gekregen in huis, namelijk een plek waar we ons terugtrekken en afsluiten van de dagelijkse buzz.

Dat planten je een goed gevoel geven is ondertussen geen geheim meer. Ze verminderen stress en geven je energie. Alleen al de groene kleur zorgt voor rust. Precies wat je nodig hebt na een lange dag werken. Of juist om je op te laden voor een belangrijke week.

Fun tech fact

Verwacht wordt dat in de toekomst planten energie zullen leveren door middel van bioluminescentie - dezelfde manier als vuurvliegjes en lichtgevend plankton dat doen. Dan doe je dus niet het licht aan in de badkamer, maar je ficus.

Verzorging

- De planten hebben weinig licht nodig. Is er geen badkamerraam, dan komen ze met kunstlicht een heel eind.
- Na de ochtendspits in de badkamer voelt het voor de planten net als thuis (lees: tropisch regenwoud). Vocht en damp zijn ideale omstandigheden.
- Elke twee weken een beetje voeding maakt je planten nog happier.
- Worden de modellen iets te wild, dan kun je ze gewoon bijknippen.

Voor in de spa

Een zen-playlist, een groen uitzicht en een fijne geur maken je spabeleving compleet. Neem een lekkere geurkaars, geurstokjes of etherische oliën voor in bad of onder de douche. Ready? Start. Zen.

4 planten om je badkamer te vergroenen

1.Klimvijg

De Ficus Pumila is één van de kleinere ficussen. De stengels met hartvormige blaadjes klimmen of hangen erop los. Groeit hij de badkamer uit, zet je gewoon de schaar erin.

2. Venushaar

Een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes. Ze lijken fragiel, maar kunnen best tegen een stootje. Verkrijgbaar in S tot XL.

3. Lepelplant aka Spathiphyllum

Zacht donkergroen en vol met blad. Daarboven sierlijke witte vaantjes. De lepelplant staat bekend als vredestichter. Geen geruzie om de badkamer dus.

4. Mysterious Tilandsia

Dit luchtplantje met wilde sprieten en grillige vormen ziet er eigenaardig mooi uit. Een vrolijke warboel met een aantal blikvangers. Voordeel: ze hebben geen aarde nodig, maar halen vocht en voedingstoffen uit de lucht.

Mooiwatplantendoen.nl
Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

Reacties