Foto: Afbeelding2

Dit zijn de beste tips voor een sfeervolle badkamer

Ga jij binnenkort jouw badkamer verbouwen of wil je jouw badkamer gewoon een kleine make-over geven? Dan is het goed om hier genoeg aandacht aan te besteden

Guido van Loon

Je kunt jouw badkamer namelijk ontzettend gezellig en sfeervol maken. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk om te douchen of badderen in een sfeervolle omgeving? Om jou erbij te helpen om je badkamer te pimpen, geven wij je in dit artikel de beste tips voor een sfeervolle badkamer.

Spiegel

Een item dat sfeer mee kan brengen in jouw badkamer, is een spiegel. Een spiegel kan dan ook uiteraard niet ontbreken in jouw badkamer. Je hebt echter vele soorten verschillende spiegels. Neem maar eens een kijkje bij designspiegels, waar je allerlei soorten spiegels kunt vinden. Als je jouw badkamer meer sfeervol wilt maken, komt een spiegel in ieder geval goed van pas. Misschien beschik je al over een spiegel, maar zou je graag eens wat anders zien. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel moderne spiegels te koop, waarmee jij jouw badkamer zeker wat kunt opfleuren.

Om meer sfeer in jouw badkamer te creëren, is het dus zaak om een sfeervolle spiegel aan te schaffen. Je kunt hier natuurlijk helemaal zelf bepalen wat jij tof vindt staan in jouw badkamer. Een voorbeeld van een sfeervolle spiegel is bijvoorbeeld een badkamerspiegel met verlichting. Zo’n spiegel geeft niet alleen extra sfeer aan je badkamer, maar het is ook nog ontzettend functioneel. In je badkamer heb je namelijk vaak maar weinig daglicht, dus verlichting komt in dit geval goed van pas. En hoe tof is het om dat dan te combineren met een toffe spiegel? Een spiegel met verlichting kan ontzettend handig zijn als jij even je haar wilt doen, wilt scheren of make-up aan wilt brengen.

Warme kleuren

Warme kleuren zorgen voor veel sfeer. Dat geldt dus ook voor jouw badkamer. Wellicht kun je wat extra warme kleuren toevoegen aan jouw badkamer, zodat het meer sfeer creëert. Wat je kunt doen, is bijvoorbeeld je muren verven in een warme, sfeervolle kleur. Daarna kun je dan op deze kleur ook jouw andere items aanpassen, zodat het een mooi geheel wordt. Als je ervoor zorgt dat jouw badkamer veel van dezelfde kleur bevat, maak je er echt een sfeervolle ruimte van. En hoe sfeervoller jouw badkamer is, hoe leuker het wordt om even uitgebreid te douchen of te badderen.

Badkameraccessoires

Als je jouw badkamer sfeervoller wilt maken, is het een goed idee om leuke badkameraccessoires toe te voegen. Welke accessoires er niet kunnen ontbreken in een sfeervolle badkamer? Denk bijvoorbeeld aan een wasmand, wc-borstel, zeepdispenser, handdoekenrek, badmatten en wat leuke plantjes. Deze accessoires horen thuis in een badkamer en zorgen voor een gezellige sfeer. Veel van deze items zijn niet alleen sfeervol, maar ook nog eens functioneel. Neem de wasmand maar als voorbeeld. Hierin kun je gelijk jouw gebruikte handdoeken kwijt, zonder dat alle handdoeken weer op de grond blijven slingeren. 

Om jouw badkamer zo sfeervol mogelijk te maken, is het een goed idee om zoveel mogelijk items met elkaar te matchen. Probeer dezelfde kleuren te laten terugkomen in het interieur en maak er echt jouw eigen gezellige en sfeervolle badkamer van. Zo wordt het douchen of badderen namelijk een stuk leuker.

Reacties