Foto: colmore-vrijstaande-baden

Vullen van het bad door ??n druk op de knop met Multiplex Trio E van Viega

Uiterst nauwkeurig instellen van waterpeil en watertemperatuur bij het vullen van het bad ontziet de natuurlijke hulpbronnen, bespaart energie en is bovendien

Uiterst nauwkeurig instellen van waterpeil en watertemperatuur bij het vullen van het bad ontziet de natuurlijke hulpbronnen, bespaart energie en is bovendien

Met de elektronisch bestuurde garnituur Multiplex Trio E van Viega is het nu mogelijk om temperatuur en waterpeil met een druk op de knop te definiëren. Een geheugenfunctie zorg ervoor dat deze steeds opnieuw kunnen worden opgeroepen, en dat door verschillende gebruikers. Viega heeft deze innovatieve techniek met ondersteuning van "Artefakt Industriekultur" in een even innovatief ontwerp verpakt. Dat heeft ook de Duitse raad voor vormgeving overtuigd. De nieuwe badgarnituur draagt sinds de ISH 2009 het label "Design Plus" voor excellent design.

Drukken en draaien

Zonder het comfort van de Multiplex Trio E hoeft in de toekomst niemand het te doen, want de compacte bedieningseenheid met gecombineerde draai- en drukfunctie wordt eenvoudig in de badrand of in de wand geplaatst en de compacte mengeenheid onzichtbaar onder de bodem van het bad. Even eenvoudig als de installatie is de bediening. Om het vullen te starten, is kort aantippen van de ronde bedieningseenheid voldoende. Door langer drukken wordt overgeschakeld van vullen van het bad naar handdouche. De temperatuurkeuze vindt plaats door aan de bedieningseenheid te draaien. Tegelijkertijd drukken en draaien verandert de watertoevoer hoeveelheid.

Automatische toevoer

Om de bediening nog comfortabeler gestalte te geven, kan de Multiplex Trio E vooraf worden ingesteld. Daartoe worden temperatuur en waterpeil eenmalig gedefinieerd en kunnen deze vervolgens naar wens worden opgeroepen. Als de gewenste vulhoeveelheid is bereikt, wordt de toevoer automatisch gestopt. Het bad hoeft tijdens het vullen niet meer in het oog te worden gehouden.

Hoe het water in het bad stroomt, kan in één oogopslag worden gezien: rondom de bedieningseenheid loopt een smalle lichtband. Gelijk aan de temperatuur verandert de kleur van blauw in rood. De kleurintensiteit geeft de toevoerhoeveelheid aan.

Beveiligde functie

De spanningsvoorziening van de centrale mengeenheid vindt plaats via een aansluiting van 230 volt. Als de stroom uitvalt, beveiligt een geïntegreerde accu de functie. Voor eventuele onderhoudswerkzaamheden kan de gehele mengeenheid met enkele handelingen via de revisieopening van het bad worden verwijderd.

Multiplex Trio E kan met alle Multiplex Trio- en Rotaplex Trio-garnituren worden gecombineerd. Bij beide is de toevoer reeds in de overloop geïntegreerd. In combinatie met de nieuwe Rotaplex Trio F wordt het water vanaf de bodem van het bad toegevoerd. Daarmee heeft Viega een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het vullen van het bad geopend. Voor het eerst zijn in een afgestemd design alle functies in het bad geconcentreerd. Een vormgevingsminimalisme dat met een dergelijke consequentheid eenmalig is.

Design Plus-prijs

De Design Plus-prijs wordt door de Messe Frankfurt in samenwerking met de Duitse raad voor vormgeving verleend voor excellent en bijzonder innovatief design. Onderscheiden worden producten uit de categorieën belevingswereld badkamer, energietechniek en gebouwentechniek, die functionaliteit, esthetiek en ecologische kwaliteit op bijzonder intelligente wijze met elkaar verbinden. In 2009 dongen 111 bedrijven met 252 producten mee naar deze prijs. Met het label Design Plus werden 30 producten onderscheiden.

Reacties