Foto: /274444.jpeg

Mineraalmarmer: overtuigt designers, ontwerpers en klanten

Axor gebruikt innovatief materiaal voor vele badkamerartikelen.

Axor gebruikt innovatief materiaal voor vele badkamerartikelen.

Mineraalmarmer is de lieveling van designers: een hele reeks elementen uit de collecties van Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, kan alleen met dit materiaal worden geproduceerd. De mogelijk-heden van design in mineraalmarmer, de slanke vormen en strakke lijnen overstijgen de gebruikelijke vormen bij wastafels, baden en planchetten. Dit biedt ook de ambitieuze badkamerontwerper de kans om veeleisende klanten individuele oplossingen met nieuwe vormen en extra voordelen aan te bieden.

 

Voor badliefhebbers biedt de Axor Urquiola collectie een bad van mineraalmarmer met niet alleen een hogere rug, die prettig en warm aanvoelt, maar die ook ergonomisch gevormd is. Voor klanten die naar meer handige details verlangen, bieden de openingen in de waskommen en aan het voeteneinde van het bad zich aan als handdoekrek. Deze handige en geraffineerde details kunnen op deze manier alleen gecreëerd worden met mineraalmarmer.

Uiteraard speelt voor de klant ook het onderhoud van de wastafel en het bad een rol. Mineraalmarmer kan eenvoudig worden schoon gemaakt met gangbare reinigingsmiddelen. Kleine krasjes in het oppervlak kunnen met kleurloze autopolish worden weggewerkt.

Advies speelt een steeds prominentere rol
Bij de Axor Bouroullec collectie is mineraalmarmer zelfs de sleutel tot het concept van de nieuwe collectie; de klant heeft de vrijheid om kraanelementen vrij te plaatsen. Hiervoor zijn wastafels nodig waarin de sanitairinstallateur volgens de persoonlijke wensen van de klant gemakkelijk en veilig kan boren. Wastafels van mineraalmarmer zijn hier uiterst geschikt voor. Adviseurs en badkamerontwerpers zijn de partners van de klant als het erom gaat, diens verwachtingen van een badkamer en daarmee de gewenste posities van de afzonderlijke elementen te bepalen.

Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, geldt als begrip voor de hoogste kwaliteit en perfect, innovatief design in de exclusieve badkamer. Met een veelvoud aan onafhankelijke, omvangrijke collecties, die Axor in samenwerking met internationaal gerenommeerde architecten en designers zoals Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec en Phoenix Design ontwikkelt, biedt het designermerk een brede vormgevingsruimte voor onderscheidende, individuele badkameroplossingen en ruimtevisies. Axor collecties zijn te vinden in Burj Khalifa en de Yoo appartementen in Manhattan, de Bulgari Hotels in Milaan en Bali, het cruiseschip 'Queen Mary II', de Lufthansa First Class Lounge in Frankfurt en het Mandarin Oriental Hotel in Barcelona. Brandmanager is Philippe Grohe (43), kleinzoon van oprichter Hans Grohe.

Publicatiedatum: 26 oktober 2011

Meer informatie: www.hansgrohe.nl

Reacties