AXOR presenteert collectie in samenwerking met Barber & Osgerby

Elegant minimalisme in de badkamer

AXOR One 

AXOR presenteert een collectie kranen en douches ontworpen door internationaal gerenommeerd designerduo Edward Barber en Jay Osgerby. AXOR staat bekend om iconisch vormgegeven producten voor luxe badkamers waarvoor zij vaak samenwerken met internationaal befaamde designers. Voor de nieuwste collectie zijn vertrouwde ontwerpen onder de loep genomen en herzien tot ranke en minimalistische kranen en douches. Veel aandacht gaat naar functionaliteit met het oog op gemak en intuïtief gebruik. De collectie bestaat uit 31 verschillende ontwerpen die geïndividualiseerd kunnen worden in chroom, matzwart en een selectie van exclusieve AXOR FinishPlus-kleuren met PVD-oppervlakken.

Kenmerkend voor de AXOR One collectie in samenwerking met Barber & Osgerby, zijn de slanke silhouetten, gladde oppervlakken, zachte rondingen en vernieuwde bedieningstechniek. Waterbesparing en het simpel bedienen van de kranen zijn belangrijke aspecten bij de kranen uit de AXOR One collectie. De thermostaatkranen en AXOR One wastafelkraan hebben een ultiem slank silhouet en responsieve handvaten met een druksysteem. Hiermee kan de temperatuur met gemak en zeer nauwkeurig bedient worden en wordt er geen druppel water verspild. De brede selectie douches en douche-accessoires bevat hand- en hoofddouches die PowderRain- en Rain-waterstralen combineren.

"Hoe daag je een bestaand design-archetype uit? Door de lat hoog te leggen op het gebied van techniek en creativiteit én door te denken vanuit de interactie van het product met de gebruiker. Elk ontwerp uit de collectie bevraagt de wijze waarop we met water omgaan door onder andere te kijken naar hoe we controle op dagelijks watergebruik kunnen uitoefenen. De AXOR One-collectie onderscheidt zich doordat wij onze 'design-thinking'-werkwijze samen mochten brengen met de uitmuntende technische uitwerking en productie van AXOR One", aldus ontwerpers van de collectie Edward Barber en Jay Osgerby over de collectie.

Barber & Osgerby
Sinds 1996 werken industrieel vormgevers en architecten Edward Barber en Jay Osgerby samen onder de naam Barber & Osgerby vanuit hun studio in Londen. Karakteristiek voor hun werkwijze is de manier waarop zij door middel van creativiteit de grenzen opzoeken van wat technisch mogelijk is. Ook het experimenteren op het gebied van materiaaltoepassing en kleur is een kenmerkend onderdeel van hun ontwerpwijze. Zij werkten samen met grote namen waaronder: Vitra, Supreme, Rimowa en Hermès. Naast commerciële opdrachten past het duo zijn liefde voor techniek en constructie toe in hedendaagse kunstinstallaties. Voorbeelden hiervan zijn 'Double Space' (2014), een project dat zij deden voor het V&A Museum in Londen en 'Forecast' (2016) in het Londense Somerset House ter ere van de opening van de eerste London Design Biënnale.

www.barberosgerby.com

AXOR
Met oog voor precisie ontwikkelt en produceert AXOR kranen, douches en accessoires voor luxueuze badkamers en keukens. Dankzij de hoogstaande esthetiek en technologische knowhow creëert het merk collecties waarvan sommige beschouwd worden als instant designklassiekers. Het ontwerpproces eindigt pas wanneer de designer niets meer kan toevoegen of wegnemen, volgens het principe van 'Form Follows Perfection'. Deze formule ligt al meer dan twintig jaar ten grondslag aan ieder item van AXOR, ontworpen in samenwerking met gerenommeerde designers als Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud en Patricia Urquiola. AXOR is een merk van de Hansgrohe Group.

axor-design.com/nl

 Prijzen AXOR One Barber & Osgerby-collectie vanaf: € 130,00