AXOR One Colors

De nieuwe kleuren van AXOR. Geïnspireerd op een specifieke set van natuurlijk voorkomende interacties tussen licht, kleur en water.

In samenwerking met de Britse ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby breidt AXOR nu de AXOR One badkamercollectie van vorig jaar uit met een geselecteerd palet van gekleurde kranen en armaturen, geïnspireerd op een specifieke set van natuurlijk voorkomende interacties tussen licht, kleur en water.

“De uitbreiding omvat zes kleurvarianten voor niet-openbare ruimtes, beschikbaar via onze AXOR Signature-service. Op verzoek kan bijna elk AXOR-product verder worden gepersonaliseerd en aangepast via de AXOR Signature-services. Edward en Jay hebben deze kleuren voor ons samengesteld om specifieke aspecten van water op te roepen in relatie tot de aarde en de lucht. Het palet is gebaseerd op de observatie van de ontwerpers dat kleur vaak levendiger en intenser wordt wanneer ze door het water worden gezien, en het weerspiegelt de elementaire verbinding van het designmerk met de natuur door water”, zegt Anke Sohn, Head of Global Brand Marketing AXOR.

Het blauwgroene aquamarijn vangt het chromatische karakter van een kalme zee. Koraal is een warme, roodoranje tint. IJs is een licht, gedempt blauw, te zien in het gelaagde blauw van gletsjers en zee-ijs. Steen is een sterk grijs, waarnaar wordt verwezen vanaf de kruising van land en zee. Shell is een koel grijsachtig roze. Zand is de kleur van de kust, nat van de eb.

"Elke kleur balanceert het vermogen om deel uit te maken van een kalm gezichtsveld met onbeperkte mogelijkheden voor zelfexpressie en individualiteit, en weerspiegelt de manier waarop badkamers en kleine garderobes steeds meer plaatsen worden die minder over neutraal nut gaan en meer over origineel en impactvol ontwerp. We kozen de kleuren als aanvulling op de meest uiteenlopende badkamerafwerkingen, van email en beton tot marmer en hout”, leggen Edward Barber en Jay Osgerby uit.

De geselecteerde armaturen uit de collectie hebben een glanzende afwerking, die leest als een laagje water over de kleur van het oppervlak, wat diepte en levendigheid toevoegt. Net als water weerspiegelt deze glanzende afwerking de omgeving, terwijl het zorgt voor de gemakkelijk te reinigen oppervlakken die nodig zijn in een badkamer.

Ontdek AXOR One colors

Over AXOR

AXOR bedenkt en produceert iconische objecten voor luxe badkamers en keukens. Ontwikkeld in samenwerking met wereldberoemde ontwerpers, waaronder Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud en Barber Osgerby, zijn AXOR-producten verkrijgbaar in verschillende stijlen. Alle AXOR kranen, douches en accessoires worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Met een expertise die veel verder gaat dan de producten zelf, inspireert en stelt AXOR architecten, interieurontwerpers en het designbewuste publiek in staat. Samen met AXOR geven ze vorm aan watergerelateerde ruimtes die de unieke persoonlijkheid van de gebruiker weerspiegelen. AXOR, onderdeel van de Hansgrohe Group, is een vooruitstrevend merk dat zich toelegt op het ontwikkelen van onderscheidende producten, vervaardigd met uitmuntendheid.