Foto: kinderkamer-make-over-verf-behang-Cricut

De kinderkamer een make-over geven zonder verf of behang? Dat kan, met Cricut

Nu we veel meer tijd in ons eigen huis doorbrengen, lijkt iedereen aan het decoreren geslagen. Er wordt massaal verbouwd, geverfd en behangen.

Nu we veel meer tijd in ons eigen huis doorbrengen, lijkt iedereen aan het decoreren geslagen. Er wordt massaal verbouwd, geverfd en behangen. Maar ruimtes een make-over geven, kan ook veel gemakkelijker en leuker, dankzij de slimme snijmachines van Cricut. Snij bijvoorbeeld de leukste patronen uit kleurrijke verwijderbare vinyl en transformeer de kinderkamer naar een speelse, creatieve ruimte. Ontdek hieronder twee voorbeelden.

DIY-confettimuur

Eenvoudiger kan niet: de Cricut-snijmachine snijdt kleurrijke confettisnippers uit vinyl en rangschikt daarbij alle afzonderlijke onderdelen om zoveel mogelijk materiaal te sparen. Na het verwijderen van de randjes, een heel leuk werkje trouwens, heb je zelfklevende stickers die je naar wens op de muren kunt aanbrengen. In één oogwenk verandert een eenvoudige kamer zo in een levendige kinderwereld.

Alternate text
 Alternate text

DIY-kinderkeuken

 

Het tweede doe-het-zelf-idee is het perfecte project voor iedereen die van een echt persoonlijke toets houdt: een kinderkeukentje. Dankzij Cricut tover je de kant-en-klare keuken die je in de winkel gekocht hebt om tot iets heel persoonlijk, met veel leuke details.

Alternate text  Alternate text  Alternate text

Een oven, een vaatwasser, een magnetron, … Alles komt tot leven dankzij de zelfontworpen vinylstickers. Hieronder vind je een handleiding in zowel tekst als afbeeldingen.

Hoe je dit doet


Alternate text
  Alternate text  Alternate text

 

In ‘Design Space’ van de Cricut-software kies je het motief uit de uitgebreide database. Of je mag het natuurlijk ook zelf ontwerpen. Je eigen creaties maak je in de app of laad je op als SVG of JPG.

De zwarte vinylfolie wordt vanaf de snijmat in de Cricut Maker getrokken. Met een druk op de knop begin je het snijproces.

De overtollige film rond het ontwerp wordt verwijderd. De vinylfolie moet ook van de tussenruimtes worden losgemaakt – de Cricut Tool Set is erg handig voor deze toepassing.

Alternate text  Alternate text  Alternate text

 

De transfertape dient als overdrachtsmateriaal. Bevestig de tape zo stevig mogelijk op het motief. Daarna kunnen de afgewerkte stickers samen met de transferfolie er af gehaald worden.

Plak bij het aanbrengen voorzichtig van de ene naar de andere kant en fixeer de sticker goed. Ook hier is het belangrijk om grondig en goed aan te drukken, zodat het vinyl mooi en zonder luchtbellen of rimpels wordt overgezet.

Tot slot trek je de transfertape langzaam en vanuit een zo scherp mogelijke hoek los.

 

Reacties