Cricut Mug Press

Deze Cricut Mug Press is een hittepers waarmee iedereen thuis zelf mokken kan personaliseren. Met een druk op de knop creëer je unieke mokken. Zo maak je het perfecte cadeau maken voor familie of vrienden. Lees er meer over in deze review.

Getest door:

Even voorstellen...

Als kind was ik heel creatief en maakte ik de meest leuke dingen. Iets wat bij mij wat is weggevallen, maar met mijn kinderen pakte ik het knutselen weer op. De Mug Press lijkt mij een hele leuke aanvulling hierop. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden waren en hoe eenvoudig het is. Tevens is de prijs van de spullen voor mij ook erg belangrijk.

Zo maak je de ontwerpen

Voor het gebruik van de Mug Press heb je een snijmachine nodig die de materialen kan snijden. Hiervoor heb ik een Cricut Joy gebruikt. De Mug Press zelf heeft één functie en dat is het bedrukken van sublimatiemokken. Dit kunnen de mokken van Cricut zijn maar er zijn ook andere merken sublimatiemokken verkrijgbaar. Je moet hierbij vooral letten op de inhoud van de mokken of het past. Ontwerpen voor de mokken maak je in het programma van Cricut dat bij de snijmachine hoort, Design Space. Hier staan een hoop voorbeelden in de je kunt gebruiken of je maakt zelf een ontwerp. Daarnaast is het ook mogelijk speciale Cricut pennen te gebruiken en zo een eigen tekening (op gewoon papier ook nog eens) te maken die je vervolgens op de mok perst. Mijn 2 kinderen heb ik zo een eigen mok laten ontwerp. Ze zijn er helemaal weg dat hun eigen tekening nu op een mok staat!

Zo gebruik je de Mug Press

De Mug Press is heel eenvoudig in gebruik. Als je hem voor het eerst aansluit gebruik je de usb-kabel om hem te koppelen (en eventueel een update uit te laten voeren). Daarna is hij via bluetooth verbonden en heb je het kabeltje niet meer nodig. Voor gebruik moet je hem een paar minuten laten opwarmen, zodra hij geluid geeft is hij klaar voor gebruik. Nadat je je ontwerp gemaakt het snij je deze uit Infusable Ink papier. Het papier dat was meegeleverd zat op transferfolie waardoor het makkelijk was om dit om de mok heen te vouwen. Je moet de afbeelding of tekst goed strak om de mok vouwen en vastplakken met transfertape. Vergeet niet eerst de mok even af te wassen met afwasmiddel zodat hij goed vetvrij is. Daarna is het heel eenvoudig om de mok in de MugPress te zetten en de klep naar beneden te doen en de mok vast te klemmen. Via de indicatoren op het apparaat kan je zien hoe ver hij is. Zodra het apparaat klaar is klinkt er weer een geluid en kan de mok eruit gehaald worden.

Wordt hij warm?

De Mug Press is een solide apparaat wat robuust overkomt. Het apparaat wordt aan de buitenkant een beetje warm maar niet zo dat je je eraan verbrand. Iedere keer dat ik hem gebruikte was het resultaat erg mooi. Ik had niet gedacht zelf zulke leuke bekers te kunnen maken!

Let op bij het vouwen van de afbeelding

Je moet zelf goed opletten als je het papier om de beker vouwt, vouw je scheef dan zit de afbeelding ook scheef. De MugPress omvat de hele beker dus daar kan weinig mis gaan.

Vaatwasbestendig

Ik heb het nu al een aantal keer geprobeerd en tot nu toe kunnen de mokken gewoon probleemloos in de vaatwasser. Het plaatje wordt helemaal niet aangetast, ideaal!

Conclusie

Met de MugPress kan je leuke mokken maken en heb je ook snel een leuk, gepersonaliseerd cadeautje. Het apparaat is eenvoudig in gebruik, en de mogelijkheden zijn eindeloos. De prijs is wat aan de hoge kant, maar het levert mooi resultaat op.

.....
Reacties