Foto: bObles-dieren-naturel-houtlook-kindermeubels

bObles dieren nu ook in naturel houtlook

Het Deense designsucces bObles, vooral bekend om zijn kleurrijke design kindermeubels lanceert nu de bekende dieren in een nieuwe kleur. Deze naturel lijn is uitgevoerd in een lichte houtlook met grijze accenten.

bObles dieren nu ook naturel houtlook. Het Deense designsucces bObles, vooral bekend om zijn kleurrijke design kindermeubels lanceert nu de bekende dieren in een nieuwe kleur. Deze naturel lijn is uitgevoerd in een lichte houtlook met grijze accenten.

 

De kleuren zijn ingetogen, dit in tegenstelling tot de felle kleuren waarmee ontwerpers Bolette en Louise Blaedel in 2005 bObles begonnen.

De organische vormen zijn interpretaties van een olifant, een vis, een leeuw en een walvis. In deze nieuwe lijn is ook een speeltent ontworpen en een bijpassend kleed met uitgesneden vis motieven.

De natuurlijke houtstructuur heeft een eenvoudig en rustig patroon welke de meubels een moderne en tijdloze uitstraling geeft. Hierdoor passen ze prima in een modern interieur. “Als ontwerpers wilden we een vernieuwende draai geven aan de vertrouwde bObles vormen met hun functies. Maar hoewel de kleur nieuw is blijft het materiaal hetzelfde. Een zorgvuldig ontwerp met een wisselwerking tussen vorm en functionaliteit is al jaren het handelsmerk van het Deense design bedrijf. Alle meubels zijn ontworpen en getest met de bedoeling om te spelen en motorische vaardigheden verder te ontwikkelen. Zowel bij jonge als iets oudere kinderen.

bObles heeft diverse Design Awards gewonnen en is in de winkel van het Museum of Modern Art in New York opgenomen. Met de nieuwe natuur lijn in ‘houtlook’ met details in grijs geborsteld schuim zijn de deuren geopend om een nieuw publiek van design liefhebbers aan te spreken.

Materiaal

De Tumbling Animals van bObles zijn gemaakt van sterk EVA schuim, zonder toxine of andere weekmakers. Het materiaal is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek of onder de douche. Het brokkelt niet af en zal onder normaal gewicht (tot 120 kg) niet breken. De Tumbling Animals hebben geen scherpe hoeken zodat kinderen zich niet kunnen bezeren tijdens het spelen. Het materiaal veroorzaakt geen contactgeluid, brengt geen schade aan vloeren of meubels en laat geen sporen op muren achter. Het toegepaste materiaal is antislip.

Prijsvoorbeeld: Olifant in houtlook € 179,-

Meer informatie en verkoopadressen: www.diss-id.nl.

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties