Foto: kinderkamer-inrichten-tips

De kinderkamer inrichten: zo doe je dat

Is er een kindje op komst? Gefeliciteerd! Dat is goed nieuws. Als het bijna zover is, is het belangrijk om alles al gereed te hebben voordat de baby er is.

Er zijn veel dingen die geregeld moeten worden, waarvan de kinderkamer 1 is. Een harstikke leuk klusje om te doen, maar kan ook best lastig zijn. Welke kleuren gebruik je? En werd accessoires passen daarbij? Als je gevoel voor styling hebt, dan heb je hier waarschijnlijk geen moeite mee. Heb je wel wat tips nodig? Lees dan snel verder.

Gebruik een thema

Denk je aan een kinderkamer? Dan denk je waarschijnlijk aan allerlei bekende kindervoorbeelden, zoals Nijntje, Bumba of Winnie the Pooh. En dat is ook niet zo gek, want veel kinderkamers staan vol met deze kinderhelden. Het is dan ook erg leuk om de kinderkamer in te richten naar de held van je kindje. De kamer heeft dan een soort thema waarop het ingericht is. Op die manier kun je allerlei accessoires kopen van de kinderheld en daar de kleuren op aanpassen. Van Nijntje zijn tal aan accessoires te vinden voor de slaapkamer, zoals een lamp, knuffels, schilderijtjes en ga zomaar door.

Houd het rustig

Wat ook belangrijk is: houd de kamer rustig. Dus heeft de kinderkamer een thema, zoals Nijntje? Hang de kamer dan niet helemaal vol met allerlei verschillende schilderijtjes, posters en muurbeschilderingen. Beperk het tot een aantal leuke accessoires en combineer dat met rustige kleuren. Een aantal accessoires met een witte muur is soms al voldoende. Zet bijvoorbeeld een leuk meubelstuk als echte eyecatcher in de kinderkamer, zoals een zitzak. Leuk voor jezelf, maar ook leuk voor je kindje om in te zitten.

Plezier en veiligheid

De kinderkamer moet er natuurlijk leuk uitzien, maar het is ook belangrijk dat de kamer veilig is. Dek stopcontacten bijvoorbeeld af met speciale beveiligers en zet kasten vast aan de muur, zodat deze niet om kunnen vallen. Let er daarnaast ook op dat meubels niet dichtbij het raam gezet worden, zo kan je kindje niet bij het raam komen. Verder is een traphekje een aanrader als de kinderkamer boven is. En niet te vergeten: installeer een goed werkende rookmelder in de kamer van je kindje.
Er kan natuurlijk wel wat verschil zitten in een babykamer en een kinderkamer. Voor een babykamer is het belangrijk dat de kamer rustig is en dat de nodige spullen in de kamer staan. Denk hierbij aan een ledikant, een commode, een stoel om borstvoeding te geven, een thermometer en een nachtlampje. Maar het belangrijkste: zorg voor veiligheid en plezier.

Reacties