Foto: 2021/kinderkamer-inrichten-details.jpg

De kinderkamer inrichten? Denk aan de details!

De kinderkamer moet natuurlijk zo kindvriendelijk mogelijk ingericht worden.

Guido van Loon

Het kind moet zich veilig voelen in de kamer en daarnaast natuurlijk op zijn of haar gemak. Het inrichten van de kinderkamer zal voelen als een hele opgave omdat de inrichting hiervan natuurlijk ver buiten je eigen belevingswereld ligt. Om je hier een beetje mee op weg te helpen geven we je in deze blog enkele tips om de kinderkamer van jouw kind zo leuk mogelijk in te richten!

Muren

Waar we de overige kamers in de woning over het algemeen relatief neutraal laten ogen kun je in de kinderkamers je fantasie de loop laten wat betreft de muren. Kinderen zijn over het algemeen groot fan van fotobehang. Probeer daarom altijd minimaal één muur in de kinderkamer te behangen met fotobehang. Je kunt natuurlijk kiezen voor een prachtige foto van een wereldstad, maar ook voor een persoonlijke foto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezinsfoto met jullie en het kind. Dit geeft de muur niet alleen een prachtige uitstraling maar zal het kind ook een zekere mate van warmte en zekerheid geven. Als het kind bijvoorbeeld niet kan slapen zijn jullie als ouders alsnog ‘bij’ haar/hem!

Bed

Het bed is natuurlijk de plek waar het het kind in alle rust moet kunnen slapen. Dit gebeurt natuurlijk het liefste onder een leuk dekbed en een kinderkussen van het ideale gewicht. Het belang van het kussen zal misschien door ouders onderschat worden, maar deze is van enorme invloed op de nachtrust van het kind. De kussens verschillen behoorlijk van gewicht van elkaar en zijn hierdoor van grote invloed op het slaapcomfort. Het ene kind slaapt namelijk stukken beter op een kussen van 400 gram dan op een kussen van 1000 gram. Wanneer het kind aangeeft dat het kussen van 400 gram nog steeds te zwaar voelt kun je gelukkig altijd nog kiezen voor een peuterkussen. Deze zijn er zelfs al vanaf 200 gram! Belangrijk hierbij is wel om te onthouden dat men over het algemeen aanraadt om pas kussens te kopen vanaf de leeftijd van 2. Onder de twee kan het kind namelijk sneller met het hoofdje in het kussen verdwijnen en te laat doorhebben dat de luchttoevoer niet afdoende is.

Reacties