Foto: 2016/Kinderfietsen Fietsenopfietsen.nl.jpg

Zo plan je een korte fietstocht met je kids

Als je als gezin van fietsen houdt, maar je kinderen nog niet groot genoeg zijn om spannende toeren in de Alpen te fietsen.

Of dagenlang op de pedalen door de Algarve te zwerven, dan zijn er leuke alternatieven. Je hoeft niet te wachten tot je kinderen oud genoeg zijn voor dit grote werk, maar kunt ze ook eerder laten proeven aan deze gezonde leefstijl, door een korte fietstocht uit te zetten. Om je te tonen hoe leuk en goed mogelijk dit is, zullen we in dit artikel laten zien hoe makkelijk je een korte fietstocht met je kids organiseert. Plezier gegarandeerd!

Lengte en pauzes

Als je een fietstocht voor het hele gezin uitzet, ga dan uit van de conditie van het jongste lid van de familie. Maak bijvoorbeeld een blok van 25 kilometer, waar je de hele dag over kunt doen. Op de site van de Fietsersbond kun je heel makkelijk routes plannen, door de begin- en eindplaats in te vullen. Je kunt zo heel eenvoudig controle houden over het aantal kilometers. Als je eenmaal aan het genieten bent, zorg er dan voor dat je onderweg geregeld pauzeert op mooie plekjes. Voor kleine kinderen is het te vermoeiend zich te lang achter elkaar in te spannen, en de afwisseling zal ze zeker goed doen.

Kinderfietsen zijn verkrijgbaar in de inchmaten 12-14-16-18-20-22-24-26. De inchmaat is afhankelijk van de lichaamslengte, de leeftijd en de kledingmaat. Hierbij is de lichaamslengte doorslaggevend. Zo is een 24 inch jongensfiets geschikt voor kinderen met een lichaamslengte van 130 cm in de leeftijd van 8-12 jaar. Mocht jouw zoon of dochter bijvoorbeeld 9 jaar zijn maar een lichaamslengte van 145 cm hebben dan is het advies om te kiezen voor een 26 inch kinderfiets.

Maak er een avontuur van

Om je korte fietstocht tot een succes te maken, is het daarnaast belangrijk dat je je fantasie inzet. Zo zou je bijvoorbeeld van je fietstocht een spannende ontdekkingstocht kunnen maken, waarbij je de kinderen op elke rustplaats mooie dingen uit de natuur laat verzamelen, die ze later in een collage kunnen verwerken. Of maak er een race van, met denkbeeldige tegenstanders, een stopwatch en echte energiedrankjes. Hoe meer jij je fantasie laat werken, hoe meer je kinderen op de fiets zullen genieten. We wensen jullie ontzettend veel plezier!

Bestel een fiets bij fietsenwinkel Fietsenopfietsen.nl vóór 13.00 en je ontvangt de nieuwe fiets de volgende dag in huis. Gratis verzending op het gehele assortiment.

Reacties