Foto: stella-fietsen-e-bike

Zo zet je jouw elektrische fiets veilig thuis!

Een elektrische fiets heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele fietsen. Zo ook voor alledaags gebruik om niet bezweet op het werk aan te komen.

Guido van Loon

Daarnaast is een elektrische fiets een prettig alternatief voor het openbaar vervoer of de auto. Boodschappen doen gaat net even wat gemakkelijker, elektrische fietsen zijn praktisch, mobiel en hebben weinig onderhoud nodig. Natuurlijk wil je jouw fiets wel veilig op slot zetten en veilig opbergen wanneer je thuis komt. Hoe je dat doet lees je in deze blog! 

Veilig stellen van fietsonderdelen in je tuinhuis

Creëer een plek voor jouw fiets in een tuinhuis met elektrisch oplaadpunt. Elektrische fietsen bestaan uit meerdere onderdelen, waaronder een accu. Het zou zonde zijn als de accu bij jouw huis van je fiets wordt gestolen. Daarnaast kan de accu niet tegen regen, dus let op dat je deze veilig stelt. Dit kan in een tuinhuis of op een droge plek in de garage. De fiets zelf blijft ook langer mooi wanneer deze niet in het Nederlandse weer buiten staat. Er bestaan zelfs tuinhuizen met mooie opbergruimte voor alle extra fietsaccessoires zoals de accu, fietstassen, fietspomp en overige accessoires. 

Veilige elektrische fietsen stallen bij huis

Een ruimte om je elektrische fiets op te bergen hoeft niet groot te zijn. Zo bestaan er fietsenbergingen van 1.5 meter hoog en 2 meter breed. Heb je meer ruimte tot je beschikking? Dan kan je kiezen voor een grotere berging, tuinhuis of schuur. Jouw elektrische fiets wordt namelijk minder snel gestolen als deze niet in het zicht staat. Check als je een berging gaat bouwen altijd even de regels bij je gemeente. Heb je juist minder ruimte voor een berging? Dan kan je ervoor kiezen om je fiets op te hangen onder een afdak aan de muur. Zo hangt je elektrische fiets toch droog, al wordt het dan wel lastiger om de fiets even snel te pakken als je boodschappen gaat doen. Een andere optie bij weinig ruimte is een fietshoes. Met een fietshoes bescherm je jouw elektrische fiets tegen weersomstandigheden zoals zon en regen. 

Veiligheidsaccessoires voor je elektrische fiets

Stella biedt diverse opties voor het veilig stellen van jouw elektrische fiets. Zo kun je kiezen voor een kettingslot. Stella kettingsloten zijn ijzeren kettingen van hoge kwaliteit, waarmee zodat je jouw e-bike veilig bij jouw woning kunt stallen. De sloten zijn verkrijgbaar in 100 cm en 140 cm. 

Een andere optie is een vouwslot. Het slot hoef je niet uit de houder te schuiven, waardoor het gemakkelijk op alle frames past. Tijdens het fietsen merk je niets van het slot dat rammelt, door het sluitmechanisme wordt het slot namelijk gefixeerd in de bijgeleverde houder. Een vouwslot is gemaakt van gehard staal en is bestendig tegen knippen en trekken. Het slot heeft een zacht omhulsel om ervoor te zorgen dat zodat jouw stijlvolle elektrische fiets niet onder de krassen komt te zitten en beschermd is tegen vocht en vuil. Of je jouw e-bike nu even snel voor het huis wilt stallen, onder de veranda of in jullie tuinhuis? Dat gaat allemaal met gemak met een van deze sloten.

Upgrade je woning of tuin met een fietsenberging of tuinhuis waar je jouw elektrische fiets veilig kunt stallen. Naast dat jouw fiets zo minder snel gestolen wordt, zorgt het ook voor meer ruimte en rust in of rondom het huis. Geen sloten of fietsaccessoires die rondslingeren en ook andere items kun je veilig opbergen. Benieuwd welke elektrische fiets het beste bij jou past of welke sloten of andere accessoires het beste bij jouw elektrische fiets passen? Neem eens een kijkje bij Stella en laat je adviseren! 

Ook kun je je e-bike uitrusten met Zorgeloos Fietsen, een pakket met o.a. diefstalverzekering en GPS-tracker, een efficiënt middel om diefstal te voorkomen. Via een bijbehorende app doe je makkelijk en snel aangifte bij fietsdiefstal. Zorgeloos Fietsen in combinatie met een veilige opbergplek is de ultieme combinatie. Stella vertelt je er graag meer over!

Reacties