Foto: 2022/dakpannen.jpg

De voordelen van hoge kwaliteit dakpannen

Vrijwel overal waar je loopt, zie je in het straatbeeld huizen met dakpannen. Het is namelijk de meest gebruikte variant van dakbedekking.

29 Juli 2022

Stevigheid geboden bij de dakpannen

Wanneer je voor hoogwaardige kwaliteit dakpannen, zoals design dakpannen uit Italië, kiest, heb je te maken met de stevigheid die hierbij komt kijken. Deze stevigheid is namelijk belangrijk om een lange levensduur te hebben. Wanneer je een nieuw dak legt, brengt dit namelijk hoge kosten met zich mee. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Als je dakpannen met voldoende stevigheid hebt, kun je ervan uitgaan dat jouw nieuwe dak voor 50 jaar niet vervangen hoeft te worden en je alleen nog het nodige onderhoud uit hoeft te voeren om de kwaliteit te behouden.

Een goede waterafvoer is gegarandeerd

Als je voor hoogwaardige kwaliteit kiest, weet je ook zeker dat je een goede waterafvoer hebt. Als er veel regen op het dak valt, moet dit water ook ergens naartoe. Als er geen afvoer is, zal het water al snel op jouw terras terecht komen. Als je op jouw terras Terrazzo Tegels hebt liggen, kan dit veel schade aanbrengen. De dakpannen komen daarom ook altijd met een goede dakgoot, zodat het water direct naar de riolering gaat en jij kunt genieten van het goede weer en jouw zithoek. Jij hoeft geen overlast meer te hebben, terwijl je geniet van jouw dak.

Meerdere varianten van de dakpannen

Als je hoogwaardige kwaliteit dakpannen aanschaft, kun je ook genieten van een groot aantal varianten. Iedere variant geeft jou namelijk weer geheel nieuwe varianten. Het is daarom belangrijk dat je bekijkt waar jouw dak het beste mee uit is. Een eerste onderscheid is te vinden tussen de golvende dakpannen en de platte dakpannen. Bij een stijl dak kunnen de platte dakpannen juist weer zorgen voor een betere afvoer van het water en zullen invloeden van buitenaf geen schade aanbrengen. In combinatie met de levensduur van het dak kun je genieten van hoge voordelen.

Geen vocht in de woning

Een laatste voordeel van de hoogwaardige kwaliteit dakpannen is dat je jouw woning kunt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als er water op het dak is gekomen, kan dit namelijk ook jouw huis binnendringen. Niet alleen vanwege lekkages, maar ook vocht dat er tussendoor komt. De dakpannen moeten hierbij wel op een dusdanige manier gelegd worden dat het water niet tussen de kieren door kan komen. Zorg er daarom voor dat het dak op een goede manier gelegd is, zodat dit niet meer voorkomt.

Reacties