Foto: 2022/4x-leuke-thema-voor-in-de-tuin-of-op-het-balkon.jpg

4x leuke thema’s voor in de tuin of op het balkon

Het is weer zomer! De kans is dan groot dat je met deze aangename temperaturen veel tijd buiten spendeert.

Guido van Loon 13 Juli 2022

Wanneer je een tuin hebt of over een balkon beschikt kun je dan ook optimaal genieten van het prachtige weer. Dit is ook de periode waarin veel mensen hun tuin onderhanden nemen. De zomerkriebels zorgen ervoor dat je weer toe bent aan een geheel nieuwe look in de tuin of op het balkon. Herkenbaar? We hebben 4 leuke thema’s voor je op een rijtje gezet die je kunnen inspireren voor het inrichten van jouw plekje buiten!

Jungle thema

Het hebben van veel planten wordt steeds populairder. Het lijkt wel alsof het steeds normaler wordt om een grote hoeveelheid aan planten in huis, in de tuin op of het balkon te hebben staan. We zien dan ook vaak dat er een ware jungle sfeer ontstaat. Dit kun je nog combineren met leuke decoratiestukken die met dieren te maken hebben. Denk aan een vaas met olifanten er op, een afbeelding van een leeuw, kleurrijke maskers of bijvoorbeeld een lamp in de vorm van een flamingo. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Je kunt jouw fantasie dan ook op de vrije loop laten.

Back to basic

Andere mensen houden juist meer van een simplistische uitstraling. Ook dit zien we weer vaker terugkomen. Een inrichting zonder teveel poespas en tierlantijntjes. Weinig meubels en decoratie en daarnaast een neutraal kleurgebruik. Denk aan aardetinten en groentinten. Zo kun je een plek creëren zonder afleiding waar je helemaal tot rust kunt komen.

Luxurious

Ga jij liever voor een luxe uitstraling? Dan kun je ervoor kiezen om de gehele inrichting simplistisch te houden, maar toch een paar eyecatchers toe te voegen die het geheel luxe laten lijken. Denk aan prachtige opvallende roestkleurige plantenbakken, een grote loungebank of een luxe barbecue. Die afsteken tegen een neutrale achtergrond, denk aan wit en aardetinten. Als dit te eenvoudig voor je is, kun je er ook voor kiezen om een kleur terug te laten komen in de decoratie.

Kleurrijk en zomers

Hou je juist van een beetje hysterie? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw tuin of balkon om te toveren tot een kleurrijk paradijs! Hang lichtjes op, verzorg decoratie in felle kleuren en zet een paar leuke cocktailglazen op tafel. Zo kun je een lekker zomerse sfeer creëren.

Reacties