Foto: 2022/Binnenkijker_DB_Keukengroep_1.jpg

Umbra kleur keuken om breeduit in te koken en te wonen

Een jarendertigwoning met visgraatvloeren, en suite kamers en authentieke paneeldeuren heeft natuurlijk niks aan een standaard lichte keuken in L-vorm.

21 Juli 2022

Kleur, dat is waar deze woning om vraagt!

Suzanne houdt ook van kleur in de keuken en dat het uiteindelijk twee kleuren worden is alleen nog maar sfeervoller. Hun keuken in de kleur Umbra (eiland) en Arabica (achterwand) schaffen ze aan bij Avanti Keukens in Kesteren.

De trend is dat keukens prominent onderdeel van het interieur zijn. Dat zie je terug in deze keuken, zowel in stijl als in opstelling. De twee kleuren keuken – gespot in de showroom – matcht perfect met de natuurlijke tinten in het interieur. Extra glans krijgt deze woonkeuken door de levendige kleurontwikkeling die er in de fronten van het eiland zit.

Afhankelijk van het moment van de dag kleuren de Umbra keukendeuren van grijs naar olijfgroen naar taupe tot donker in de avond. Warm en natuurlijk, in een woord geweldig!

Het zorgt ervoor dat je deze Umbra kleur keuken niet echt als een keuken ziet maar als een meubel, waar uitgebreid wordt gekookt, kinderen aan een bar kletsen met mama en vrienden komen borrelen. Deze keuken heeft die dynamiek in zich. Arabica is een warme tint die perfect past bij een interieur in natuurtinten. De binnenkasten, ook zichtbaar onder de hoge kasten, zijn licht eiken. 

Het ontwerp past perfect bij de bewoonster van het huis, die graag midden in de ruimte onderdeel van het gezin blijft, ook tijdens het koken.

Keuken ingericht op koken voor allergieën

Voedselallergieën in het gezin zorgen ervoor dat Suzanne al het eten zelf maakt. Geen pakjes en zakjes hier. Zij heeft dus zeker de ruimte nodig, maar zoals je ziet gaat dat prima dankzij de afmeting van het keukenblok. 
Aan twee kanten is plek om uitgebreid te pureren en te snijden en verse ingrediënten te verwerken. De maaltijden zijn hier smakelijk en gezond.
De indeling van de keuken is op uitgebreid koken ingesteld. Er is een extra stoomoven die wordt benut voor glutenvrij bakken.

En er is een kookplaat met werkbladafzuiging die lucht afzuigt door middel van plasmafilters. Ideaal, want deze zuiveren de lucht grondig.

Het systeem staat ook wel eens overdag aan om de lucht te zuiveren. Voor kinderen die last hebben van allergieën is schone lucht extra belangrijk.

Niet standaard

Hoe kom je op het idee van dit ontwerp? Door in elk geval weg te strepen wat niet op het lijstje staat: standaard opstellingen zoals hoekkeukens, vertellen Suzanne en Jascha.
Het moest wel een keuken met een schiereiland of een klein kookeiland zijn. Wat het uiteindelijk zou worden is afhankelijk van de ruimte.

Balans in Umbra kleur keuken

De basis voor het ontwerp is het eiland en de hoge kasten rechts. Echter, zo is de keuken die soms olijfgroen kleurt, nog niet af. Er ontbreekt nog iets aan, iets wat de keuken meer in balans brengt.

Mooi gekozen is dan de 30 cm smalle hoge kast met de linkerbovenkast die mooi aansluit op de twee andere koffiebruine keukenkastjes. Nu ontstaat er rust en evenwicht

Een alternatief in deze ruimte zou nog een kastenwand zijn met een vaste wandkeuken daar tegenover.Het nadeel daarvan is dat je dan minder goed bij de koelkast kunt als de vaatwasser geopend is, dat het dan wel erg een pijpenla wordt en dat de ruimte minder goed benut wordt.

Doe dan toch maar deze schiereiland keuken.

Gemarmerd werkblad in kleur

Wat ook mooi aan deze praktische keuken is, is het offwhite werkblad Snowy Ibiza waar een marmerpatroon met bruin, beige en grijs in te ontdekken valt. Dit composiet met marmerlook is helemaal naar Suzannes zin. Het is een mooie en warme tegenhanger van de gekleurde fronten en de tinten komen ook weer in het aanrecht terug.

Koperen kraan in keuken in umbra kleur

Een blikvanger is de warm koperen kraan, zo mooi ook weer bij de natuurtinten in huis, en aanvullend in het keukenontwerp. Het is een kokendwaterkraan. De keus voor deze kraan is een esthetische keus, meer dan een praktische.

Had ze praktisch gekeken, dan had ze een ander merk kraan gekozen waar ze ook nog bubbelwater uit zou kunnen tappen. Maar die waren er niet in het koper en dan moet toch maar de kleur winnen, lacht ze.

Deze keuken voor gezin hoeft niet alleen functioneel te zijn. Fijn is dat, want deze Umbra kleur keuken met koffiebruin wordt er alleen maar mooier door!

 

Umbra kleur keuken inspiratie?

Welke kleur keuken is in? De mooiste Umbra kleur keukens vind je bij de beste keukenzaak van Nederland. Lees over onze beloftes, bewonder onze brede collectie en ontvang snel ons inspirerende keukenmagazine voor schitterende keuken inspiratie.

 

Avanti Keukens in Kesteren is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook nog vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Nunspeet en Utrecht. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,7 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.

 

Meer van DB KeukenGroep
Reacties