Foto: 2022/De-ideale-badkamer-bevat-deze-3-elementen.jpg

De ideale badkamer bevat deze 3 elementen

Ben jij van plan om de perfecte badkamer bij jou thuis te krijgen en heb je al helemaal een plan in gedachten?

Guido van Loon 06 Juli 2022

Wacht dan nog heel even, want wij hebben nog drie ideeën die jouw badkamer volledig naar een nieuw niveau kunnen tillen. Wellicht zitten er dingen tussen waar je nog nooit aan gedacht had of welke je kunt combineren met je bestaande plannen. Zo is jouw badkamer straks de ideale plek om helemaal tot rust te komen en kun je je niet meer voorstellen hoe je ooit zonder hebt geleefd.

Een perfecte spiegel

De perfecte spiegel voor in de badkamer bestaat, alleen is die voor iedereen wat anders. De een houdt van twee ronde badkamerspiegels boven de wastafels, terwijl de andere een rechthoekige badkamerspiegel wil met extra verlichting. Je hebt tegenwoordig ook spiegels die verwarmd zijn, zodat ze niet beslaan tijdens het douchen of badderen. Kies vooral een spiegel die goed bij de ruimte past qua formaat, maar ook bij jouw behoeftes in de badkamer. Kom je vaak te laat doordat je te lang in de badkamer staat? Kijk dan eens naar een badkamerspiegel met ingebouwde klok, zodat je er regelmatig aan herinnerd wordt dat het tijd is om te gaan.

Meer dan genoeg opbergruimte

Heb je er ook altijd zo’n hekel aan dat alles rondslingert en de ruimte een rotzooi is? Als je ervoor zorgt dat je voldoende bergruimte hebt is dat verleden tijd. Kies dus een mooi meubel uit voor bij je wastafel waar je gelijk wat handdoeken en toiletrollen kwijt kunt. Hierdoor blijft de rest van de badkamer leeg en opgeruimd. Heb je een kleine badkamer en geen plek voor extra kasten? Je kunt er ook een spiegelkast badkamer van maken. Met meerdere spiegelkasten boven de wasbak heb je extra bergruimte, zonder dat het andere ruimte in beslag neemt. Daarnaast zorgen meerdere spiegels ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt.

Een inloopdouche zonder douchedeur

Haat je het om de badkamer schoon te maken? En dan hebben we het vooral over de douchedeur, waar elke keer weer kalk op zit! Kies ervoor om de douchedeur gewoon helemaal weg te laten. Dit lijkt wellicht wat lastig, maar als je de inloopdouche in een nette hoek laat lopen heb je helemaal geen douchedeur nodig. Zo hoef je alleen de wanden schoon te maken, welke er voor het oog wel veel minder snel vies uitzien. Ideaal, vooral als je met een groter gezin woont!

Reacties