Foto: wonen-woonaccessoires-1

Deze dingen mogen niet ontbreken in jouw huis

We worden ons steeds bewuster van onszelf en onze omgeving. Ook onze woning wordt hier steeds meer op aangepast.

Zaken als wooncomfort, ontspanning en gemak worden steeds belangrijker. Inspelend op deze behoefte zijn dit een aantal dingen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw huis.

1. Thuisbioscoop

Of je nu een gigantisch tv toestel hebt of eentje van normaal formaat; een thuisbioscoop is een echte must. Een fijne, comfortabele bank waar je met het hele gezin op kunt ontspannen. Een Alles in een abonnement waarmee je iedere keer de nieuwste films en series kunt kijken. Of gewoon iets leuks opnemen en terugkijken, dat kan natuurlijk ook. Kussens, plaids en bijzettafeltjes zodat iedereen heerlijk kan relaxen. Een glaasje fris, een bak popcorn: en genieten maar.

2. Slimme verlichting

Het installeren van slimme verlichting is een goede manier om het wooncomfort te vergroten. Slimme verlichting is eigenlijk niets meer dan een centraal verlichtingssysteem. Dit betekend dat alle lampen in de woning aangesloten zijn op eenzelfde centraal punt. Vanaf dit centrale punt kun je dus de verlichting in huis helemaal naar eigen hand zetten. Of je dit nu doet via de afstandsbediening, of gewoon met de app op je telefoon. Sommige vormen van slimme verlichting kunnen ook in kleur aangepast worden. Zo kun je op een gemakkelijke en leuke manier de sfeer bepalen.

3. Moderne beveiliging

Wooncomfort betekend ook een gevoel van veiligheid. Met een gerust hart kunnen gaan slapen, zonder angst voor mogelijke indringers. Met moderne beveiligingssystemen kun je jezelf dit gevoel geven. Of je nu een echte IP camera in en rondom huis installeert, of een dummy voor de deur hangt. Net als slimme verlichting is er tegenwoordig ook slimme beveiliging op de markt. Beveiliging die je gemakkelijk vanaf je smartphone bediend en die je direct meldingen stuurt in geval van onverwachte activiteit in huis.

4. Een plekje voor jezelf

Zeker met een druk gezinsleven is het belangrijk dat iedereen in huis een plekje voor zichzelf heeft. Of dit nu een meditatie hoekje voor het raam is, of een yoga ruimte boven in een lege kamer. Gewoon een plekje waar je jezelf even terug kunt trekken en alleen met jezelf kan zijn. Dit plekje kan natuurlijk voor iedereen anders zijn. Van een speelkamer voor de kinderen tot een muziekkamer voor de ouders. Wat je wilt, waar je wilt. Zolang je er maar even alleen kunt zijn en tot rust kunt komen.

Reacties