Zeg het met bloemen: het juiste boeket voor elke gelegenheid

Een bloemetje geef je om iemand op te fleuren, in het zonnetje te zetten of te feliciteren. Soms zegt een boeket meer dan duizend woorden.

Een bloemetje geef je om iemand op te fleuren, in het zonnetje te zetten of te feliciteren. Soms zegt een boeket meer dan duizend woorden. Maar wat voor bloemen kies je wanneer je iemand beterschap wil wensen? En wat voor boeket past bij een begrafenis of juist bij een bruiloft? Wij geven enkele tips die je helpen om voor iedere gelegenheid met de juiste bos bloemen klaar te staan.
Een plukboeket bestellen vol betekenisvolle bloemen
Iedere bloem heeft zo haar eigen betekenis. Combineer bloemen die dezelfde of juist verschillende dingen symboliseren om je geliefde, vriend, vriendin of familielid een veelzijdig boeket te kunnen overhandigen. Kies er bijvoorbeeld voor om een plukboeket te bestellen vol kleuren en betekenissen. Een aantal mooie betekenissen op een rij:

  • liefde: de Afrikaanse lelie, freesia, orchidee en natuurlijk de roos staan voor de liefde. Stop deze bloemen in een boeket voor je geliefde voor Valentijnsdag, jullie huwelijksdag of gewoon om te laten weten dat je van hem of haar houdt;
  • gezondheid: de chrysant, geranium en pioenroos staan symbool voor een gezond en gelukkig leven. Een bosje van deze bloemen geef je dus aan iemand die ziek is of wel wat geluk kan gebruiken;
  • vriendschap: de acacia, alstroemeria, geranium en jasmijn symboliseren vriendschap. Met een boeket van deze bloemen laat je weten dat je iemands vriendschap waardeert en hem of haar al het beste toewenst;
  • dankbaarheid: de campanula, goudsbloem en eustoma drukken dankbaarheid uit. Combineer deze bloemen in een mooi boeket voor iemand die je na aan het hart staat. De goudsbloem wordt ook veel gebruikt in grafboeketten;
  • zuiverheid: de lelie, lotus, mariabloem en madelief mogen eigenlijk niet ontbreken in een bruidsboeket. Deze bloemen staan namelijk voor reinheid en zuiverheid. De blauwe druif en kamperfoelie duiden daarnaast toewijding en trouw aan.

Door een plukboeket te bestellen combineer je verschillende bloemen en kleuren.

Altijd de juiste kleur bloemen voor een trouwdag, jubileum of begrafenis.

Een bos bloemen uit Haarlem bestellen is dé manier om iemand een hart onder de riem te steken of geluk toe te wensen. Daarbij hangt veel af van de kleur bloemen die in het boeket terugkomen. Waar witte bloemen voor puurheid en zuiverheid staan, drukken oranje bloemen warmte en gezelligheid uit. Voel je ook de passie van een bos rozen afspatten? Dat komt omdat de kleur rood staat voor verleiding en romantiek. Perfect om tijdens jullie jubileum of trouwdag aan je geliefde te geven dus! Paarse bloemen worden vaak gebruikt in tijden van rouw en zullen dan ook niet misstaan op een begrafenis. Groene bloemen daarentegen symboliseren jong leven en vruchtbaarheid en mogen bij de geboorte van een kind niet ontbreken.

Vertel je verhaal met een klassiek of modern boeket

Een boeket moet niet alleen bij de gelegenheid passen, maar ook bij de persoon aan wie je de bos bloemen overhandigt. Misschien lijkt een klassiek boeket de makkelijkste optie, maar wist je dat mensen ook steeds vaker voor moderne boeketten kiezen? Deze boeketten kennen een frisse en speelse uitstraling en combineren een verrassende mix van kleuren en bloemen. Misschien waardeer je een vriend of vriendin heel erg vanwege zijn of haar spontane en levendige karakter. Verras hem of haar dan met een modern boeket waarmee je jouw dankbaarheid uit. Bekijk alle boeketten online en laat jouw boeket morgen al bezorgen!