De beste kunstmatige kerstboom: Een gids voor het kiezen

Kunstkerstbomen hebben een lange weg afgelegd. De huidige modellen zijn opmerkelijk levensecht (en in sommige gevallen zelfs sterker dan de natuurlijke boom

Waarop te letten bij het kopen van een kunstkerstboom


Hoewel alle realistische kunstkerstbomen kunstmatig zijn, zijn ze niet allemaal gelijk. Als je een kunstkerstboom koopt, moet je op een paar dingen letten: - Tip veerkracht: Dit verwijst naar de mate van doorbuiging van de takken wanneer deze met ornamenten worden opgevuld. Sommige bomen hebben toppen die meteen weer opveren; andere zakken door onder het gewicht van één enkel ornament. Een goede vuistregel is dat hoe steviger de takken, hoe gemakkelijker ze te versieren zijn. - Takken: Het materiaal en de dikte van de takken kunnen een grote invloed hebben op hoe realistisch de boom eruit ziet. Veel bomen hebben takken van PVC. Hoewel deze nooit zullen breken, zien ze er ook niet erg realistisch uit. Het beste is om een boom te zoeken met takken van dikke, geweven strengen. - Materiaal: De meeste kunstbomen zijn gemaakt van PVC, hoewel sommige bomen een PE of PE/PVC mengsel hebben. PVC bomen zijn meestal goedkoper, maar PE bomen zijn duurzamer en gaan langer mee.

 

Soorten kunstkerstbomen


- Kerstboom: Waarschijnlijk denkt u aan een kunstkerstboom. - Dennenboom: De meest realistische kunstkerstboom. Dennenbomen zijn er in vele soorten: U kunt een donkere, stekelige Douglas spar vinden; een zachtere, dennenachtige Balsemspar; of een lichte, elegante Fraser spar. Dennenbomen zijn de beste keuze voor mensen die willen dat hun boom er zo realistisch mogelijk uitziet en aanvoelt. - Sparrenboom: Een modernere kijk op de traditionele kerstboom. Sparrenbomen zijn net zo gemakkelijk op te zetten als een kunstboom, maar ze zien er moderner uit. Ze zijn een goede optie als u wilt dat uw kerstboom past in een moderne woning.

 

Uw kunstboom versieren


Voordat u ornamenten gaat kopen, kunt u het beste een idee hebben van het soort boom dat u hebt. Is het een hardhouten boom met korte, stijve takken? Of een zachthouten boom met lange takken? Als je weet wat voor soort boom je hebt, kun je de ornamenten uitzoeken die er het beste bij passen. Het juiste gereedschap kan het versieren van uw boom ook gemakkelijker maken. Zorg voor een paar lange, stevige dozen of zakken om de ornamenten in op te bergen, en een stevige ladder om bij de hogere takken te kunnen. Let bij het versieren ook op een paar dingen. Ten eerste wilt u de versieringen tot een minimum beperken. Hoe meer versieringen, hoe minder realistisch de boom eruit zal zien. Ten tweede, houd uw decoraties relatief licht. Hoewel glazen ornamenten mooi kunnen zijn, zijn ze ook zwaar. Misschien wilt u er een paar kopen die u kunt gebruiken als accenten, maar vermijd om uw boom er helemaal mee te vullen.

 

Hoeveel kost een kunstkerstboom?


Kunstbomen kosten over het algemeen tussen de $50 en $200. U kunt een vrij goede boom krijgen voor minder dan $100, maar verwacht iets meer te betalen voor een high-end model. Budgetbewuste shoppers moeten er rekening mee houden dat het mogelijk is om tijdens de feestdagen een hoogwaardige kunstkerstboom in de uitverkoop te vinden. Vooral Black Friday en Cyber Monday zijn goede momenten om een boom te kopen. Het is ook mogelijk om een kerstboom van jaar tot jaar opnieuw te gebruiken. Als je een heel klein budget hebt, kun je op zoek gaan naar een stand-in boom die je volgend jaar weer kunt gebruiken. U kunt ook een kleinere boom kopen en uw decoratie daarop afstemmen.

 

Inpakken


De beste manier om uw boom te beschermen is hem goed in te pakken. Gebruik hiervoor een grotere doos en vul die met pakpapier. U wilt de boom stevig inpakken, maar niet zo stevig dat hij niet een beetje kan bewegen. Plaats de boom in de doos met de onderkant naar boven. Het is prima om de boom onversierd te laten, maar als je dat doet, zorg er dan voor dat je de takken beschermt door ze in papier te wikkelen. Zorg ervoor dat de doos stevig is en sluit hem af met een goede kwaliteit verpakkingstape. Als u met uw boom reist, vraag dan eerst aan de luchtvaartmaatschappij of zij speciale eisen stellen. U moet ook een doos gebruiken die stevig genoeg is om te worden behandeld door bagageafhandelaars.