Beste merken hondenvoer voor uw puppy

Er zijn veel mogelijkheden om uw nieuwe puppy te voeren. Het eerste wat u moet overwegen is of u uw huisdier rauw vlees, botten en organen wilt voeren.

Leeftijd en ras van de pup
Het eerste waar u rekening mee moet houden is de leeftijd en het ras van uw puppy. Puppy's, vooral die jonger dan 8 weken, hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Puppy's hebben door hun snelle groei en ontwikkeling meer voedingsstoffen nodig. Dit betekent dat puppyvoer meer voedingsstoffen moet bevatten, zoals eiwitten, vetten en mineralen. Volwassen vetarm hondenvoer heeft lagere hoeveelheden van deze voedingsstoffen om honden te helpen hun volwassen gewicht te behouden. Bovendien, als de puppy van een ras is met speciale voedingsbehoeften, moet u daar rekening mee houden bij de keuze van het voer. (Sommige rassen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor heupdysplasie en hebben misschien een voeding met extra calcium en vitamine D nodig). Controleer het etiket van het voer dat u kiest om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de behoeften van uw puppy.

 

Eiwit- en vetgehalte
Wanneer u een hondenvoer kiest, zijn de eerste getallen die u op het etiket ziet het eiwit- en vetgehalte. Deze getallen geven u een goed idee van hoe gezond het voer is en hoeveel voeding er in het voer zit. Het eiwitgehalte moet tussen 22 en 28 procent liggen. Het vetgehalte moet rond de 15 tot 21 procent liggen. Als het voer aanzienlijk meer of minder eiwit of vet bevat, kan dat een aanwijzing zijn dat het voer niet zo gezond is als het zou moeten zijn. Als u uw hond een voeding geeft met de juiste hoeveelheden eiwit en vet, kan dat helpen overgewicht te voorkomen en een gezonde vacht bevorderen.

 

Volle granen
Als u uw hond een voeding wilt geven die natuurlijker is, kunt u een voeding overwegen die gemaakt is met volle granen. Volle granen voer wordt gemaakt met de hele korrel, inclusief de zemelen, het endosperm en de kiem. Hoewel het het beste is om uw hond een voeding te geven met weinig of geen granen, kan een voeding met hele granen uw hond voorzien van een goede hoeveelheid vezels en B-vitaminen. Volkorenvoeding is lager in eiwit en vet dan andere soorten hondenvoer, dus het is het beste om uw hond een voeding met volkoren granen te geven als aanvulling op hun gebruikelijke voeding.

 

Koolhydraten
Koolhydraten zijn een controversieel ingrediënt in hondenvoer. Sommige hondenvoeders hebben heel weinig koolhydraten, terwijl andere een aanzienlijke hoeveelheid hebben. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat honden geen koolhydraten hoeven te eten. In feite geloven sommigen dat het voeren van uw hond met te veel koolhydraten kan leiden tot overgewicht, prikkelbare darmziekten en andere gezondheidsproblemen. Sommige hondenvoeders met het etiket "koolhydraatarm" zijn eigenlijk gewoon eiwitarm. Als u "koolhydraatarm" op een etiket ziet staan, betekent dit dat het voer minder dan 10 procent koolhydraten bevat. De meeste deskundigen raden echter aan uw hond een voeding te geven met minder dan 20 procent koolhydraten. Als u besluit uw hond een koolhydraatarm dieet te geven, moet u een voeding zoeken met minder dan 10 procent eiwit om ondervoeding te voorkomen.

 

Te vermijden merken hondenvoer
Voordat u een voer voor uw hond kiest, moet u weten wat u moet vermijden. Het is niet voldoende om te weten wat u in een goed voer moet zoeken. U moet ook weten welke voedingsmiddelen minder dan ideaal zijn. De meeste commerciële hondenvoeders bevatten grote hoeveelheden eiwit uit sojabonen en maïs. Honden zijn tenslotte vleeseters, dus hun lichaam is niet ontworpen om grote hoeveelheden maïs en soja te verwerken. Studies hebben hoge niveaus van soja en maïs in hondenvoer in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals spijsverteringsproblemen, allergieën en obesitas. Als u uw hond een commerciële voeding moet geven omdat u een budget hebt, probeer dan voeding met maïs en soja als hoofdingrediënten te vermijden.

 

Conclusie
Wanneer u een merk hondenvoer kiest, moet u met verschillende dingen rekening houden. De eerste stap is beslissen of u uw hond een commercieel voer of een rauwvoer dieet wilt geven. Als u voor commercieel kiest, moet u beslissen welk merk u uw hond wilt voeren. Een van de eerste dingen waar u naar moet kijken bij het kiezen van een voer is de leeftijd en het ras van uw puppy. U wilt ook kijken naar het eiwit- en vetgehalte van het voer en hoeveel koolhydraten erin zitten. Als u een voeding kiest die aan deze drie eisen voldoet, kunt u er zeker van zijn dat uw puppy een gezonde, voedzame voeding krijgt.