Upgrade je interieur met plexiglas art

De tijd dat je een mooie foto gewoon aan de wand hing is definitief voorbij. Kunst aan de muur gaat verder.

Plexiglas art, een waar kunstwerk

Wanneer je nu een foto op de muur hangt is dat op zijn minst op canvas, hout of aluminium om het idee van een schilderij na te bootsen. Daar is nu verandering in gekomen. Met werk afgedrukt op plexiglas is een nieuwe kunstvorm ontstaan. Een kunstvorm voor iedereen bereikbaar. Plexiglas art is, met recht, een kunstwerk aan de muur. Levensecht en briljant van kleur.

Optimale beeldweergave
Fotoafdrukken bewerkt met epoxy of achter glas waren er al langer. Met plexiglas art is er een hele nieuwe dimensie bijgekomen. Het kunstwerk wordt op de achterkant van het plexiglas afgedrukt. De achterkant kun ja laten afwerken met een aluminium plaat, oftewel dibond, die met siliconen op het kunstwerk verlijmd wordt. Het ervoor dat de kleuren nog beter tot hun recht komen. Door de ultramoderne afdruktechnieken is ieder detail, elke kleurweergave maximaal zichtbaar en komt plexiglas art tot leven.
De dikte van het plexiglas, meestal zes millimeter, heeft een bijzonder effect op het ervaren van plexiglas art. Door de dikte van het plexiglas ontstaat er een lichtspel door het acryl heen op de foto waardoor de kijkhoek wordt veranderd en extra diepte wordt toegevoegd. De dieptewerking in het werk blijkt versterkt, de kleuren intens verdiept. Door dit lichtspel en de briljantie van kleuren lijkt er een extra dimensie te zijn ontstaan en ga je er als het ware helemaal in op.

Plexiglas art van groot tot klein formaat
Bedenk dat te klein echt fout is en te groot bijna niet mogelijk. Plexiglas is licht in gewicht. Plexiglas art kan daardoor in grote formaten worden toegepast. Denk daarbij aan een wand in een bedrijfshal, een muur in een kantoor, achter je bed thuis of als indrukwekkende plexiglas art in de woonkamer. Door de eigenschappen van plexiglas zijn de toepassingsmogelijkheden bijna eindeloos. Plexiglas art wordt geleverd met een slim ophangmechanisme waardoor de afbeelding los van de muur komt te hangen en het, samen met de extra dieptewerking, bijna tegen de wand lijkt te zweven.

Praktische schoonheid
Door het gebruikte materiaal is plexiglas art weerbestendig en heeft zonlicht geen invloed op de kleuren. Ook is het materiaal enorm sterk. In tegenstelling tot glas stoot je er geen hoekje vanaf en praktisch gezien volstaat een vochtig doekje voor het schoonmaken. Je kunt dit bijzondere kunstwerk dus overal hangen, waar je maar wilt.

De zeggingskracht van plexiglas art
Het enige wat de sfeer nog meer bepaalt is de afbeelding. De keuze in afbeeldingen is groot. Je filtert op het kleurpalet voor je kunstwerk, wat het onderwerp moet zijn en de sfeer die het uit moet stralen. Heb je dat voor jezelf in kaart gebracht dan zie je dat het aanbod nog groot is, maar dat je wel precies die voorbeelden krijgt waar je ook daadwerkelijk wat mee kunt.
Laat je verrassen door het lichtspel op de plexiglas art aan de wand, voel je meegenomen door de intensiteit en ervaar die andere dimensie. Plexiglas art is een kunstvorm die, eventueel op maat gemaakt, het best tot zijn recht komt als jij je erin kunt verliezen.