Mooie wanddecoratie met fotografie kunst

De sfeer in huis wordt vaak bepaald door de meubels die je kiest. Of het soort vloer dat je hebt, bijvoorbeeld hout, beton of een mooi wollen kleed.

Fotografie kunst als sfeermaker

Maar de kleuren van de meubels, de vloer en de gordijnen zijn niet de enige elementen die zorgen dat je je thuis voelt in je eigen woonkamer. Ook de kunst kies je natuurlijk met zorg uit. Want dat geeft net dat beetje extra sfeer. En dan hebben we het niet alleen over een mooi beeldje op een wandmeubel, of over een schilderij aan de muur. Heb je weleens gedacht aan fotografie kunst aan de muur?

Fotografie kunst is meer dan een vakantiekiekje
Misschien denk je bij fotografie aan de verzameling familiefoto’s die je op een kastje hebt staan, zodat je alle mooie momenten van de afgelopen jaren in een oogopslag kunt zien. Of je denkt aan de zonsondergang die je ooit gefotografeerd hebt, maar die je uiteindelijk als screensaver hebt gebruikt voor je laptop. Maar fotografie is meer dan de familiekiekjes en het gaat verder dan de vakantieherinneringen. Fotografie kunst zorgt ervoor dat je meegetrokken wordt in de voorstelling die je ziet. Of je voelt de emotie van het verhaal dat in dat ene beeld verteld wordt. Het wordt gemaakt door mensen die een hele eigen kijk op de wereld om ons heen hebben. En ze maken jou met hun foto's deelgenoot van dat verhaal.

Fotografie is een vak apart
Nu we tegenwoordig allemaal een smartphone hebben is het steeds eenvoudiger geworden om foto’s te maken. En dat doen we natuurlijk allemaal. Vaak zitten daar hele mooie foto’s tussen, die je bewaart in je digitale fotoalbum. Maar voor fotografie kunst heb je net iets meer nodig dan een goede camera op je smartphone. En het zijn ook geen foto’s die onderweg op vakantie genomen zijn. Nee, in deze foto’s vind je duidelijk vakmanschap terug en dat zie je ook aan de kwaliteit van de afbeelding. Haarscherp, met oog voor detail. Er wordt door de fotograaf gelet op lichtinval, de juiste verhoudingen in het beeld en de compositie van het geheel. En dat levert mooie fotografie kunst op, die net anders zijn dan je zou verwachten. Of dan dat je zelf zou kunnen maken.

Een thema voor iedere woonstijl
Kunst is een relatief begrip. Dat geldt voor schilderijen, beelden en natuurlijk ook voor fotografie. Dat fotografie kunst is, blijkt wel uit het feit dat steeds meer galerieën hun expositieruimte beschikbaar stellen aan fotografen. Fotografie is veelzijdig en net als met kunst zal de één voorkeur hebben voor een landschap en de ander houdt van een meer gedurfde afbeelding. En juist die vele mogelijkheden maakt het net even anders is dan je zou verwachten en het geeft de mogelijkheid om te kiezen uit heel veel verschillende soorten. Met diverse thema’s, zoals cultuur, portretfoto’s, landschappen of abstracte foto’s, kun je een foto kiezen die in jouw interieur past. En dat kan in verschillende maten zijn. Je kunt ook kiezen voor een zwart wit foto, of juist een bontgekleurde. En als je twijfelt hoe de foto er uit zal zien in de maat of kleurstelling die je voorkeur heeft, dan kun je een digitaal voorbeeld opvragen.