Foto: 2020/Trendy-tips-moderne-woonkamer.jpg

Trendy tips voor een moderne woonkamer

Je woonkamer is het hart van je huis. Hier kom je tot rust na een lange dag, ontvang je vrienden en geniet je van een goed boek.

Daarom is het zo belangrijk dat je woonkamer op een verwelkomende en trendy manier is ingericht. Dankzij deze tips voel jij je meteen thuis in een moderne woonkamer.

Creëer genoeg warmte

Een goede woonkamer voelt warm en verwelkomend aan. Dat bereik je door met verschillende texturen te spelen. Kleed je laminaatvloer aan met wat tapijten en voorzie je bank van talloze kussens die ieder hun eigen stof hebben. Combineer materialen zoals hout, wol en metaal. Je zet deze trend helemaal door wanneer je ervoor kiest om je muren te laten stucen door ervaren stucadoren. Doe dit bij alle muren in je woonkamer of slechts bij een enkele accentmuur. Om de lage spachtelputz prijzen hoef je het niet te laten.

Combineer verschillende stijlen

Het is al lang niet meer zo dat je één interieurstijl moet kiezen en deze tot in de puntjes door moet voeren. Het is juist trendy om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Ga voor de robuuste uitstraling van de industriële trend en maak deze wat zachter dankzij Scandinavische invloeden. Of maak je moderne woning net wat natuurlijker door landelijke elementen toe te voegen. Dit zorgt voor een dynamisch interieur dat levendig aanvoelt.

Maak planten de ster van de show

Planten zijn inmiddels onmisbaar in ieder interieur. Sterker nog: ze zijn misschien wel de belangrijkste accessoires om in huis te halen. De botanische trend is nog altijd helemaal in. Plaats grote kamerplanten op prominente plekken in je woonkamer. Zet ze op de vloer, in je boekenkast en op je salontafel. Je houdt deze look modern door de juiste plantenpotten uit te zoeken. Ga voor modellen met simpele en strakke lijnen, gemaakt van steen of metaal.

Zorg voor voldoende licht

Een moderne woonkamer heeft veel licht nodig. Deze stijl staat namelijk bekend om de combinatie tussen lichte en donkere kleuren. Heb je grote ramen in je woonkamer? Bedek deze dan niet met gordijnen maar laat het natuurlijke licht volop naar binnen schijnen. Daarnaast zijn grote moderne lampen ook de perfecte manier om voor wat extra verlichting te zorgen. Kies in dat geval wel lampen met een koele kleur uit, aangezien warm licht niet goed samengaat met de moderne stijl van je woonkamer.

Reacties