string(1) "a"

Tips voor een kidsproof woonkamer

Je kids hebben natuurlijk hun eigen kamer, maar zijn ook vaak in de woonkamer. Je woonkamer kidsproof maken is daarom erg belangrijk.

25 Augustus 2021

Zo maak je je woonkamer kidsproof

Net zo belangrijk als een afdekzeil zwembad voor buiten. Hoe je jouw interieur op een slimme manier kidsproof maakt? Wij delen het met je in dit artikel.

Kies voor de juiste meubels

De juiste meubels kiezen is van groot belang om je interieur kidsproof te maken. Denk aan banken en stoelen die eenvoudig schoon te maken zijn. Denk aan een leren bank, waar je makkelijker vlekken uit kunt krijgen dan uit stoffen banken. Zoek je kasten of tafels, dan is het handig te kiezen voor materialen die zowel onderhoudsvriendelijk als krasbestendig zijn. Hierdoor geniet je het langst van je meubels.

Creëer een speciale speelhoek voor je kids

Als je de woonkamer en de speelruimte voor je kids meer gescheiden wilt houden, kun je ook een speciale speelhoek voor je kinderen maken. Je kunt denken aan een poppenhuis, een hoek om met de blokken te spelen of een leeshoek. Dit hoeft zeker niet groot te zijn, want je kind zal zich ongetwijfeld in zijn/haar hoekje vermaken.

Maak de woonkamer zo veilig mogelijk

Zorg dat de woonkamer zo veilig mogelijk is. Denk na over scherpe hoeken aan de rand van de tafel en maak deze veilig.. Ook stopcontacten controleren is van groot belang. Beschikken deze over kinderbeveiliging? Dan zit je zeker goed. Ook met loshangende snoeren dien je op te passen, want je kindje kan het interessant vinden hieraan te trekken. Soms kan het ook aan te raden zijn enkele stukken af te dekken met een transparant zeil, zodat je kind er minder goed bij zal kunnen.

Kies de juiste vloer uit

Ook de juiste vloer uitkiezen is iets waar je aan moet denken. Natuurlijk wil je graag een mooie vloer hebben maar met kinderen in huis is dat niet altijd de beste optie. Drinkbekers kunnen omvallen en kinderen kunnen ook met kleurpotloden op de vloer gaan kleuren. Het beste kun je kiezen voor een PVC vloer. Dit zijn vloeren die niet alleen waterafstotend zijn, maar tevens eenvoudig zijn te reinigen. Je kunt ook het beste voor een stille vloer met een akoestische demping kiezen voor het geval je onderburen hebt. Zelfs met kidsproof vloeren heb je de keuze uit talloze mooie designs. Je weet nu precies hoe je jouw woonkamer kidsproof kunt maken. Ga meteen aan de slag met onze tips, zodat je kind fijn en veilig kan spelen in huis.

Reacties