Sterke staaltjes voor in de hal

Op hoeveel manieren kan een stalen buis worden gebogen? Ontwerpstudio KaschKasch heeft dit uitgetest bij het ontwikkelen van hun nieuwe kapstok voor blomus.

09 Februari 2019

Een kapstok die zo eenvoudig oogt dat de vormgeving de functionele waarde lijkt te overschaduwen. Er is echter meer aan de hand.

De nieuwe kapstok van KaschKasch heet Curl en is gemaakt van gebogen gepoedercoat staal in de kleuren steel grey, nomad en ashes of roses. Curl is verkrijgbaar in drie maten en drie kleuren.

De juiste buiging

KaschKasch heeft zich bij Curl en het uiteindelijke ontwerp laten leiden door drie zaken: fascinatie, onderzoek en eenvoud. Een boeiend ontwerpproces om de stalen buis op de juiste manier te buigen en te komen tot een beeldend en tegelijkertijd functioneel resultaat. En dan de uitdaging om de haken weg te laten die worden gebruikt om jassen aan op te hangen. Wat is daar een goed alternatief voor? KaschKasch heeft exacte berekeningen gemaakt om te zorgen dat er kleerhangers aan de onderste buigingen kunnen worden gehangen. De bovenste buigingen zijn geschikt voor kleinere kledingstukken.

Spiegeleffect

Het ontwerpteam van blomus moest een spiegel ontwerpen die bij Curl past. Dit is Rim geworden. Een ronde spiegel met gerookt glas en een elegant kader van gespoten staal in de kleuren nomad, steel grey en ashes of roses.

Curl en Rim zijn vanaf mei verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en via blomus.com.

Productinformatie

Curl / kapstok van KaschKasch
Materialen: gepoedercoat staal
Kleuren: steel grey, nomad, ashes of roses
Klein: H 26 cm / B 14 cm / D 7 cm. Prijs € 19,95.
Middelgroot: H 26 cm / B 37 cm / D 7 cm. Prijs € 29,95.
Groot: H 26 cm / B 49 cm / D 7 cm. Prijs: € 39,95

Rim / spiegel
Ontwerp: intern ontwerpteam van blomus
Materialen: gepoedercoat staal
Kleuren: steel grey, nomad, ashes of roses
Afmetingen: Ø 80 cm / D 3 cm
Prijzen € 299,-

Wie is KaschKasch?

KaschKasch is een Duits ontwerpduo dat in 2011 is opgericht. Het duo bestaat uit Florian Callus en Sebastian Schneider, die beiden een voorliefde hebben voor strakke en simpele ontwerpen met details of functies die soms kleine verrassingen bevatten. KaschKasch ontwerpt naast lampen ook meubels en accessoires voor Ligne Roset, Living Divani, Menu en Hay.

www.blomus.com

Reacties