string(1) "p"
Profielfoto van Phooboo
Phooboo
Anthony Fokkerweg 1, 1059 CM Amsterdam

Phooboo Original

De Phooboo original is de variant van een échte foto op bamboo voor aan de muur. Verkrijgbaar in twee diktes (2,5 cm en 4 cm) en in verschillende formaten en verhoudingen: vierkant, landscape of portrait.

Echte foto op bamboo voor aan de muur

Een nieuwe rage in Nederland: foto op hout. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van hout als bijzonder materiaal om je foto te vereeuwigen. Van vuren- tot steigerhout, er zijn heel veel verschillende opties.

Een Phooboo hoort ook thuis in de categorie ‘foto op hout’ , maar neemt toch een hele bijzondere plaats in. Bij een Phooboo wordt de foto niet direct op het hout geprint, maar wordt een echte fotoafdruk geplakt op hout. En een Phooboo is alleen verkrijgbaar op bamboehout. Het leuke hiervan is dat bamboe helemaal geen hout is. Bamboe is een grassoort! Bamboestammen groeien razendsnel waardoor het kappen niet leidt tot afname van het bos. Bamboe wordt CO2 neutraal geproduceerd en is net zo stevig als eikenhout. Daarom is bamboe ook hét alternatief voor tropisch hardhout.

Een Phooboo krijgt door de zijkanten van de bamboeplaat een uniek karakter. Daar zie je de verschillende lagen waaruit de plaat is samengesteld. Bij een Phooboo geen nerven en knoesten door de foto, maar wel een hippe en trendy uitstraling door de bijzondere zijkanten.

1. bamboe
Een Phooboo is gemaakt van plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende lagen bamboe. Hoewel het de stevigheid en hardheid van eikenhout heeft, is bamboe helemaal geen hout. Het is een grassoort! Bamboestammen groeien razendsnel waardoor het kappen niet leidt tot afname van het bos. Het wordt bovendien geheel CO2 neutraal verwerkt. Bamboe is daarom ook hét alternatief voor tropisch hardhout.

2. dikten
Een Phooboo krijgt door de zijkanten van de bamboeplaat een uniek karakter. Daar zie je de verschillende lagen waaruit de plaat is samengesteld. Wij maken Phooboos in twee verschillende diktes: 2,5 cm (opgebouwd uit 3 lagen) en 4 cm (met 5 lagen).

3. ophangen
Elke Phooboo is eenvoudig op te hangen door de speciale frees aan de achterzijde. Die zit standaard in alle Phooboo originals, maar niet in de Phooboo Blocks.

4. fotoafdruk
Wij ontwikkelen foto’s en drukken ze af. Dat is echt iets anders dan printen, en dat zie je direct. Voor de kenner: de belichting vindt plaats in een Durst Lambda laserbelichter. Vervolgens wordt het via het traditionele fotochemische proces ontwikkeld en afgedrukt op hoogwaardig fotopapier. Dan lamineren we de foto en plakken we hem op bamboe.

Let op! Bamboe is een natuurproduct dus kunnen er kleine oneffenheden in het materiaal zitten.