Foto: 2020/gebroken-vaas-woonaccessoires-wonennl.jpg

Ook woonaccessoires automatisch verzekerd bij aankoop met creditcard

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je hebt net een mooie vaas of ander woonaccessoire gekocht, en dan stoot je er met de stofzuiger tegenaan.. vaas stuk.

Wat veel mensen niet weten, is dat je vaas automatisch verzekerd is als je deze met je creditcard hebt betaald.

Vrijwel alles wat je koopt en afrekent met een creditcard is na aankoop namelijk verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Stoot je die net gekochte vaas per ongeluk om, dan krijg je dankzij deze aankoopverzekering het aankoopbedrag terug.

Let wel op de voorwaarden

Hoewel veel creditcardmaatschappijen een automatische aankoopverzekering hebben, geldt dit niet bij álle creditcards. Bij vrijwel alle Mastercard creditcards is dit wel het geval, maar lees vooraf wel even de voorwaarden door, voordat je onbekommerd aan de slag denkt te kunnen gaan met je stofzuiger.
Afhankelijk van het type creditcard is je aankoop tot 90, 180, of soms zelfs tot 365 dagen verzekerd. Daar hoef je niet eens iets voor te doen, want de verzekering geldt automatisch en je creditcardafschrift is direct ook je betaalbewijs.

De kleine lettertjes kunnen echter per maatschappij, en zelfs per creditcard-type verschillen. Als je een creditcard vooral voor de aankoopverzekering aan wil schaffen, is het verstandig om dit vooraf even goed te vergelijken.

Prepaid creditcards

Maak je gebruik van een prepaid creditcard, waarbij je een zelf te storten ‘betaaltegoed’ gebruikt, in plaats van op krediet te kopen? Dan is het aanbod creditcardmaatschappijen met een aankoopverzekering kleiner, maar ook voor prepaid creditcards zijn er aanbieders waarbij je aankopen automatisch 365 dagen verzekerd zijn.

Reacties