Foto: 2020/woonaccessoires-interieur-1.jpg

Ontdek welke woonaccessoires bij jouw interieur passen

We zoeken altijd naar mogelijkheden om het thuis gezelliger te maken. Een ander kleurtje kan al een hoop doen, maar je kunt ook aan de slag met accessoires.

Door het combineren van de juiste spullen en materialen creëer je een aangename sfeer in huis. Misschien ben je wel erg heel handig, en maak je gewoon je eigen woondecoractie? Wij hebben de beste DIY-tips voor je!

Wat mist er nog?

Vaak weet je dat je huis nog niet helemaal af is, maar wat precies ontbreekt in je inrichting is lastig te bepalen. Bedenk eerst welke kant je op wil. Ontbreken er houten elementen in huis, zie je graag meer planten terug in je woonkamer of zit je te denken aan stoffen accenten? Houd je van grote objecten om een statement te maken, of ga je voor subtiel en hebben kleine accessoires jouw voorkeur?

Moodboards

Om inspiratie op te doen, adviseren we om door woonmagazines te bladeren. Zoek stijlen bij elkaar die jou aanspreken en verzamel kleuren en voorwerpen die in jouw interieur passen. Uiteraard bieden platformen als Pinterest uitkomst bij het maken van je eigen moodboard. Daarnaast zijn er online diverse tools te vinden om een digitaal ‘stijlboek’ te maken.

Let the fun begin

Je hebt 1001 ideeën en wil zo snel mogelijk aan de slag met het maken van je eigen accessoires. Bouwmarkten helpen je maar al te graag op weg met hun stappenplannen, maar het kan ook anders! Zo is bijvoorbeeld een 3D-printer ideaal om je meest gedurfde ontwerpen tot leven te laten komen. En nu horen we je denken: “Een 3D-printer, is dat niet meer iets voor mannen?”. Absoluut niet! Sterker nog, in het onderwijs komen kinderen al op jonge leeftijd met deze printers in aanraking omdat ze zo gebruiksvriendelijk zijn.

Geen eigen printer?

We kunnen ons voorstellen dat je niet meteen zelf een 3D-printer aanschaft. Maar zelfs zonder printer kun jij aan de slag met je eigen 3D-prints. Zo is er in bijna iedere stad wel een partij of onderneming die een 3D-printservice aanbiedt. Dat betekent dat jij alleen maar jouw ontwerp hoeft door te geven, en deze onderneming zorgt er vervolgens voor dat je nieuwe woonaccessoire werkelijkheid wordt, ideaal!

Daarnaast zou je aan de slag kunnen met een 3D-pen. Zo’n pen is een stuk laagdrempeliger dan een 3D-printer en nog steeds uitermate geschikt voor het maken van woondecoratie. Deze pen laat 2D-tekeningen tot leven komen en grote voordeel is: deze pennen zijn betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.

Welk materiaal gebruik je?

De ‘inkt’ van een 3D-printer of 3D-pen wordt 3D-filament genoemd. Dit is in diverse kleuren en soorten verkrijgbaar. Zo kun je tegenwoordig in matte kleuren printen voor een extra stoere look, maar ook kun je met speciaal filament aan de slag. Misschien ontbreekt een glinsterend object op je dressoir? Dan is sparkle filament uitermate geschikt. Daarnaast kun je voorwerpen maken die voelen en ruiken als echt hout! Verdiep je in de verschillende soorten filament3 en kom erachter wat past in jouw huis. Vervolgens geef je je wensen door aan je lokale partner.

Eindeloze mogelijkheden

We durven te voorspellen dat je het niet bij één zelf geprint object zult laten. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos: je kunt werkelijk alles printen wat je maar wil. En hoe handig is het dat je dit kunt uitbesteden? Dat scheelt toch weer een hoop ‘gedoe’. Geloof ons, binnen no-time heb jij de perfecte sfeer gecreëerd in huis met je zelfgemaakte accessoires. Dat is nog eens lekker thuiskomen!

Reacties