Foto: Air-So-Pure-kamer-plant

Zuivere lucht

Air So Pure is een merk voor een bijzondere groep kamerplanten.

Air So Pure is een merk voor een bijzondere groep kamerplanten. www.floraxchange.nl

De Air So Pure planten zijn speciaal geselecteerd op hun luchtzuiverende werking. Het plantenmerk is te herkennen aan een witte hoes en een wit etiket. Er zijn vier verschillende Air So Pure planten: de lepelplant, de goudpalm, de klimop en de krulvaren.

Air So Pure

In de meeste interieurs komen veel onzichtbare, schadelijke stoffen in de lucht voor. Deze stoffen zijn afkomstig van o.m. bouwmaterialen, elektrische apparatuur, gordijnen en lijmstoffen van vloerbedekking. Door deze onzuivere lucht (vaak in combinatie met een lage luchtvochtigheid) krijgen mensen klachten zoals branderige ogen, hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen in keel en neus. Een eenvoudige aanpak van dit probleem is een aantal luchtzuiverende planten in huis te halen. Air So Pure kamerplanten zijn luchtzuiveraars en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan een gezond binnenklimaat.

Luchtzuiverende planten

Er zijn vier verschillende Air So Pure planten: de lepelplant, de goudpalm, de klimop en de krulvaren. De planten hebben allemaal sterke luchtzuiverende eigenschappen. De Air So Pure planten zijn eenvoudig toe te passen in klassieke of moderne interieurs. De goudpalm zorgt met haar rietachtige stengels een groene uitstraling; de klimop is een opvallende hangplant; de krulvaren is een groene eyecatcher en de lepelplant is dankzij de witte bloemen een sierlijke verschijning. De Air So Pure planten zijn verkrijgbaar in diverse (pot)maten zodat er voor deze luchtzuiveraars altijd wel een plekje in het interieur te vinden is.

Groene tips

De luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure zijn gekweekt voor een lang leven. Doordat het sterke planten zijn, heb je dus niet de spreekwoordelijke groene vingers nodig. Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten is dat de plant een goede plek krijgt. Op het witte steeketiket van de Air So Pure kamerplant staat wat een juiste standplaats is en wanneer je water moet geven (meestal een of twee keer per week). Voeg ook Pokon plantenvoeding toe aan het gietwater; de planten blijven zo extra sterk en dragen bij aan een gezond binnenklimaat!

Kijk voor meer informatie en tips op www.airsopure.nl


Publicatiedatum: 9 juli 2009

Reacties