Zo creëer je een urban woonstijl

De urban woonstijl neemt snel in populariteit toe. Urban betekent letterlijk stedelijk; in deze woonstijl zie je het stadse goed terug.

24 Mei 2018

De urban woonstijl bevat een combinatie van industrieel en botanisch wonen. Met de juiste meubels, kleurenpalet en woonaccessoires implementeer je deze stijl in jouw woning.

Uitstraling van urban

Wat kan je allemaal bij urban verwachten? Veel contrasterende elementen en stoere, onbewerkte materialen zie je veel terugkomen. Denk daarbij aan industriële meubels, vintage decoratie en een plantrijke omgeving. De kleur groen hoeft niet alleen doorgetrokken te worden in de aankleding, maar kan ook op de muren en in de meubels zelf te vinden zijn. Ook de betonlook is weer helemaal terug van weggeweest, net als leer, het onbewerkte hout en de metalen buizen. Het maakt de uitstraling van deze woonstijl een tikkeltje ruiger, maar ook erg stijlvol mits de juiste balans wordt gevonden.

Koken in stijl

Sta je graag in de keuken te koken of kom je er graag vanwege de lekkere inhoud van de koelkast? Dan kan de urban uitstraling niet ontbreken in jouw keuken. Leuke potjes met planten en een stoere muurtint met betonlook maken de keukenstijl helemaal compleet. Kijk voor meer inspiratie bij Siematic keuken(s), voor hen is de emotionele meerwaarde net zo belangrijk als de functionaliteit van een keuken. Zij maken keukens waar je elke dag plezier door mag beleven en door wordt verrijkt. Waar vroeger hard werd gewerkt, wordt nu ontspannen geleefd: industriële gebouwen zijn woonruimtes geworden, bedrijfsterreinen zijn veranderd in tuinen. Dat is de basis van de urban woontrend. Nieuwe levensruimtes worden in de stad gecreëerd en er wordt meer natuur naar de steden gebracht. Steden en natuur vormen daardoor tegenwoordig geen tegenstrijdigheid meer, maar deze lifestyle weet Siematic goed te vertalen in mooie keukendesigns.

Urban accessoires

Een betaalbare manier om de urban woonstijl door te voeren in huis, is het aanschaffen van de juiste woonaccessoires. Daardoor hoef je geen drastische veranderingen door te voeren om toch van deze woonstijl te kunnen genieten. Denk aan het kopen van mooie kamerplanten in stoere potten, bijvoorbeeld de Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd. Let op: deze kan snel groeien, maar deze plant is een echte eyecatcher in elke woonkamer. Geen groene vingers? Dan shop je bijvoorbeeld een kapstok waar je kleding ophangt op metalen buizen, stoere kussens voor op de bank of een mooi kaarsenplateau van beton. Ook kan je in kringloopwinkels interessante details kopen die de urban woonstijl een unieke twist geven. Maak de urban woonstijl persoonlijk en kies de look die past!

Reacties