Foto: Top-10-goedkope-kamerplanten

Top 10 goedkope kamerplanten

Met de tegenwoordige opkomst van urban jungles en andere planten mania komen we steeds meer planten tegen in en rondom de woning.

Planten zijn gewoon weer helemaal hip. En eerlijk is eerlijk; planten brengen natuurlijk ook wel ongelooflijk veel sfeer in de woning. Behalve dat, zijn ze ook nog eens heel goed voor de luchtkwaliteit, beïnvloeden ze de energie in huis en dragen ze bij aan een opgewekt humeur. Eigenlijk heb je dus geen enkele reden om geen planten in huis te halen, behalve de prijs. Gelukkig zijn er ook genoeg kamerplanten die je voor een heel betaalbaar bedrag in huis kunt halen. De top 10, die vind je hier.

1. De Dracaena marginata

De Dracaena (drakenbloedboom) is een van de goedkoopste kamerplanten. Voor een paar euro heb je er al eentje in je kamer staan. Buiten dat is deze plant ongelooflijk sterk en gemakkelijk te verzorgen.

2. De Sanseveria Zeylania

Deze ongelooflijk stijlvolle plant, ook wel ‘Vrouwentong’ genoemd, brengt een unieke uitstraling met zich mee. Ze past in iedere ruimte en in ieder interieur. Je kunt de Vrouwentong en andere planten uit deze top 10 terugvinden op Tuincentrum.nl.

3. De Areca

De Areca is een snelgroeiende kamerpalm met een fijn blad. Het geeft direct een exotisch tintje aan de ruimte en de plant voegt ongelooflijk veel toe. Een sierlijke, luchtzuiverende plant die eigenlijk wel in iedere ruimte past.

4. De Polyscias Fabian

De Polyscias (Aralia) Fabian is een grote kamerplant met dikke, ronde bladeren. Een mooie plant voor een kale hoek in de woonkamer. Het grootste voordeel? De plant heeft weinig onderhoud nodig.

5. De Zamioculas

De Zamioculas is een makkelijke plant die weinig water nodig heeft. Je komt deze kleine kamerpalm dan ook in veel woonkamers tegen.

6. Calathea Wavestar

De Calathea Wavestar is een mooie, sierlijke plant met donkerrood blad. Het geeft de plant (en de ruimte) een fijne, warme uitstraling. Daarbij krijgt de plant ook prachtige bloemen. De plant doet het ook heel goed in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

7. De Orchidee

Je kent de Orchidee vast wel; het is de ideale plant om een ruimte op te leuken. De plant bloeit lang, heeft weinig water nodig en heeft een sierlijke uitstraling.

8. De Yucca

De Yucca is een grotere kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Daarnaast geeft hij de ruime meteen een exotisch tintje.

9. De bananenplant

Hetzelfde geld voor de bananenplant: een mooie, exotische plant. Deze plant werkt bevorderend voor de natuurlijke sfeer en heeft een exclusieve uitstraling.

10. De Bonsai

Een andere exclusieve plant is de Bonsai. Iets duurder dan de andere planten, maar uniek en niet te vergelijken. Een echte blikkenvanger!

Reacties