Foto: dracaena aangepast

Hart van de draak

1800, ergens in Italië… De helderrode hars sijpelt langzaam uit de stam van de imposante boom

Foto: Mooiwatplantendoen.nl

De oude vioolmaker vangt het voorzichtig op en neemt het mee naar zijn atelier. Daar smeert hij het hars uit op zijn nieuw gemaakte violen.

We dwalen af. Wie eenmaal begint met zoeken naar verhalen en symboliek over de Dracaena, kan maar moeilijk stoppen. Sommige verhalen gaan zelfs terug tot de 1ste eeuw. Een ding is zeker: wie een statement (en een verhaal) in huis wil, kiest voor de ‘vrouwen draak’. Het beste moment? Januari natuurlijk.

In alle soorten en maten

Deze stoere, exotische plant is verkrijgbaar van tafelmodel tot grote kamerboom en is een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. De Dracaena slaat vocht op in de stam, wat betekent dat je ‘m niet zo vaak water hoeft te geven. En zoals een tropische plant betaamt, vindt de Dracaena alles onder de 10°C te koud. Deze flamboyante kamerklassieker houdt de sfeer in huis mooi groen. Met desgewenst een vleugje geel, goud, roze of rood, want er is ruime keuze in verschillende opvallende bladtekeningen.

Dik, dun, vertakt, bossig, gevlochten: de combinatie van spannende stammen en schitterende bladeren geeft Dracaena een eigentijdse, botanische uitstraling.

Verzorging

  •  Dracaena staat graag licht om de bladtekening mooi te houden, maar beter niet in de volle zon.
  •  Pas water geven als de kluit wat indroogt en liever geen water in de pot laten staan.
  •  In de lente en zomer om de zes weken kamerplantenvoeding geven, in herfst en winter niet voeden.

 

Reacties