Foto: 2022/Kom-erachter-welke-woonstijl-bij-jouw-huis-past.jpg

Kom erachter welke woonstijl bij jouw huis past

Het inrichten van je woning is niet altijd de makkelijkste taak. Vaak heb je wel al een idee wat voor een soort meubels jij in je woning wil plaatsen.

Guido van Loon 15 Mei 2022

Maar het kan zomaar zijn dat dit in tegenstrijd is met de indeling van jouw woning. Het is ten eerste belangrijk om te beslissen wat voor een kleuren jij graag in je huis wil terug zien. Misschien kies je wel voor strakke en donkere meubels, of vind je de witte muren juist leuk met gekleurde meubels. In jouw eigen woning kan het natuurlijk allemaal. Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Wat andere van de inrichting van je woning vinden is bijzaak. Zolang jij maar blij bent met het eindresultaat. Ben je er nog niet helemaal uit voor welke woonstijl je wil gaan, maar ben je wel geïnteresseerd om daar achter te komen? Lees dan verder.

Moderne woonstijl

Bij een moderne woonstijl ga je meer denken in de richting van strakke en lichte meubels. Bij een moderne inrichting is het ook vaak gebruikelijk om kleuren te verwerken in je woning. Jouw woning zal eerder speels ogen, maar dit maakt het tegelijkertijd ook wel weer huiselijk. Een moderne woonstijl mag dan ook wel voorzien zijn van gedurfde combinaties. Bij een moderne woonstijl kan ook gebruik gemaakt worden van statements die jij misschien graag zou willen uiten door middel van de inrichting van jouw woning. Deze woonstijl kan er voor zorgen dat je veel kan verwerken binnen je woning, zonder dat het als te druk wordt ervaren.

Bij een moderne wooninrichting kan je dus met een heleboel kleurencombinaties werken. Door het gebruik van meubels die voorzien zijn van lichtere houten kleuren, is het overigens ook makkelijker om met kleuren te werken. Zoals eerder aangegeven, is bij een moderne woonstijl genoeg plek om verschillende combinaties te verwerken. De lichte kleuren die gebruikt worden zorgen voor een sfeervolle ruimte waar mensen zich welkom en op hun gemak voelen.

De industriële woonstijl

Waarschijnlijk zal je vast wel al een beeld hebben bij een industriële inrichting. Een woonstijl die stamt van de oude fabriekspanden. Dit is een stijl die nog steeds in veel verschillende inrichtingen terug te zien is. Zo is het niet alleen populair onder de keukens en woningen, maar een industriële stijl zie je ook nog vaak terug bij een werkplekinrichting. Een industriële stijl straalt vooral iets stoers en robuust uit.

Het is voor een industriële woonstijl typerend om te zijn voorzien van een betonnen gietvloer, stalen deuren en een openliggend plafond. Daarbij worden eigenlijk, naast wit, zwart en grijs, geen kleuren verwerkt in deze stijl. In tegenstelling tot de moderne inrichting, is de industriële wooninrichting dus juist donker van kleur. Het kleurenpalet wat hier voornamelijk voorkomt zijn roestkleurige metalen of materialen die doorgeleefd zijn. Bij deze woonstijl komt voornamelijk rust kijken. Door de donkere kleuren zal jouw woning er knus maar gelijk ook stoer uitzien.

Creatieve wooninrichting

Bij een creatieve wooninrichting kan je eigenlijk door middel van verschillende kleuren en meubels ervoor zorgen dat jij op creatief niveau wordt geprikkeld. Bij de creatieve stijl heb jij eigenlijk vrijwel letterlijk en figuurlijk baat bij de inrichting. Een creatieve woonstijl wordt in veel gevallen gezien als een informele stijl, maar dit ligt er volledig aan hoe jij je huis doet aankleden. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een minimalistische inrichting met heerlijke loungemeubels, waar wel veel kleur in terug komt. Hierdoor blijft je huis toch een bepaalde formaliteit uitstralen. Het is maar hoe je het zelf graag ziet natuurlijk.

Een woonruimte die een creatieve uitstraling heeft, kan dan ook voorzien zijn van alle kleuren die jij eigenlijk wil. Kleuren zoals geel, oranje, blauw, rood of groen zijn erg populair binnen deze stijl. Natuurlijk zijn dit niet richtlijnen waar je aan moet houden om te kunnen voldoen aan een creatieve woonstijl. Het ligt er ook allemaal aan wat jij persoonlijk mooi vindt.

Scandinavische kantoorinrichting

De laatste woonstijl is de Scandinavische wooninrichting. Bij deze woonstijl is de inrichting minimalistisch. Dit wil zeggen dat de inrichting eigenlijk met minimale spullen is ingericht, verder niks. Dus weinig poespas of extra bloemetjes of bekleding. Het bijzondere aan de Scandinavische inrichting is het feit dat er weinig aanwezig is, maar dat er toch een goede sfeer hangt. Dus je gaat met deze stijl eigenlijk terug naar de basis, maar het heeft geen kille uitstraling.

De kleuren die voor deze stijl worden gebruikt, kunnen worden omschreven als rustiek. Het gebruik van donker getinte hout kleuren is voor deze stijl dan ook typerend. Ondanks dat er enigszins donkere kleuren gebruikt worden, zal uw woning toch geen donkere uitstraling hebben. Dit komt door het feit dat er niet veel aanwezig is in de woning, waardoor er dus ook veel meer plek is voor een heleboel lichtinval. Het natuurlijke licht van buiten zorgt ervoor dat je woning rust uitstraalt met een stukje huiselijkheid.

Reacties