Foto: Wanddecoratie-landelijk-interieur

Wanddecoratie voor een landelijk interieur

Ben jij helemaal weg van de landelijke woonstijl? Een landelijk interieur straalt rust, ruimte en gezelligheid uit.

In een huis met een landelijk interieur wordt geleefd! Deze woonstijl zie je niet alleen terug op een boerderij of in een vrijstaand huis; elk huis kan worden voorzien van een landelijke look. Het is niet voor niets een van de meest populaire woonstijlen die je in Nederland terugziet in het interieur. Deze stijl staat voor gezelligheid, warmte en geborgenheid. Prachtig!

Landelijk wonen

De populaire woonstijl komt oorspronkelijk van het platteland vandaan. Het stadsleven was vroeger ook al gehaast en druk, men ging naar het platteland om ontspanning op te zoeken en tot rust te komen. Daardoor zie je de luxe, ruimtelijke en sfeervolle elementen terug in deze stijl in de vorm van hout, licht en warmte (de knapperende openhaard en kaarsen). Handig om te weten als je aan de slag gaat met (her)inrichten van de woning.

Landelijke wanddecoratie

Om ruimte te creëren zie je dat er spiegels worden ingezet en schilderijen worden opgehangen aan de muren. Wanddecoratie geeft je interieur vaak net dat kleine beetje extra uitstraling, waardoor het volmaakt lijkt. Wanddecoratie is een breed begrip, want er zijn veel verschillende modellen wanddecoratie te verkrijgen. Van wandklokken en spiegels tot aan wandplanken en muurstickers. Wanddecoratie is erg populair, want wie wil er nou kale muren? Met wanddecoratie van Houss creëer je al snel deze landelijke woonstijl!

Natuurlijke materialen en kleuren

Een landelijk interieur kenmerkt zicht door de rustgevende en natuurlijke tinten in de ruimtes. Van grijs, beige en wit in combinatie met veel (natuurlijk) licht en materialen voorzien van een houtlook of bijvoorbeeld een stenen muur. De natuurlijke elementen stralen warmte en ontspanning uit. Zo worden meubels ruw afgewerkt of opgeschuurd en zie je natuurmotieven terug in de stoffen. Ook gebreide patronen in bijvoorbeeld de slaapkamer zijn passend bij deze woonstijl. Slapen in landelijke stijl is een feest!

Decoreren in een landelijke woonstijl

De ruimtes aankleden met landelijke accessoires biedt veel perspectief; je kunt er veel kanten mee op. Deze landelijke decoratie tref je niet alleen in interieurzaken, maar ook op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Denk aan mooie manden, kaarsen op een kaarsenschaal of sfeervolle kamerplanten. Ook zie je veel lampen en natuurlijk licht terug in deze woonstijl; licht zorgt voor een ruimtelijke, ontspannende en warme uitstraling. Bij Houss.nl tref je decoratie voor elke woonstijl, ook voor liefhebbers van landelijk interieur!

Reacties