Verjaardagskalender: zo maak je hem zelf!


Een verjaardagskalender is nog steeds een veel voorkomend item in keukens en toiletten.

En dat is helemaal terecht, want een verjaardagskalender is een ontzettend handig geheugensteuntje. Met een verjaardagskalender vergeet je namelijk nooit meer belangrijke verjaardagen, en dus is deze onmisbaar in elk huishouden! Wil je jouw verjaardagskalender nog leuker maken? Dan kun je jouw verjaardagskalender zelf maken! Wanneer je een verjaardagskalender zelf maakt kun je ervoor zorgen dat deze volledig gepersonaliseerd is en goed bij jouw interieur past. Hoe je jouw kalender het beste kunt ontwerpen? Dat hebben wij voor je uitgezocht:

Kies een thema voor je kalender

Als je zelf een verjaardagskalender gaat ontwerpen kan het leuk zijn een thema voor je kalender te kiezen. Dit thema kan bijvoorbeeld een kleur of onderwerp zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw kalender één geheel lijkt. Wanneer je dit gaat doen is het ook handig te bepalen waar je jouw kalender wilt gaan ophangen. Als je dit hebt bepaald kun je namelijk besluiten welke kleuren er goed aansluiten bij de ruimte waar jouw kalender komt te hangen. Zo voorkom je dat jouw kalender vloekt bij jouw interieur!

Handgeschreven of vooraf ingevuld?

Bij het ontwerpen van een eigen verjaardagskalender kun je ervoor kiezen jouw verjaardagskalender tijdens het ontwerpen in te vullen. Wanneer je dit doet zullen alle belangrijke verjaardagen in de kalender worden afgedrukt. Dit zorgt voor een mooi en gelijk resultaat op jouw kalender. Als je voor deze optie kiest is het dus belangrijk dat je geen verjaardagen vergeet! Een nadeel van deze optie is namelijk, dat verjaardagen later met de hand bijschrijven rommelig kan ogen. Denk er dus goed over na voordat je kiest of je de verjaardagskalender al invult of dat je later alles met de hand schrijft!

Welke afbeeldingen kies je?

Dan is er nog het allerleukste gedeelte van een verjaardagskalender zelf maken: je kunt zelf bepalen welke foto’s je erop plaatst. Zo kun je jouw verjaardagskalender dus volledig personaliseren. Moeite met het selecteren van foto’s? Wij hebben een aantal tips om je te helpen met het selecteren van de foto’s voor jouw kalender:

1. Kies eigen foto’s

Je kalender wordt het meest persoonlijk wanneer je kiest om eigen foto’s te gebruiken. Wees creatief en gebruik foto’s van verre reizen, weekendjes weg of dagjes uit. Zorg er ook voor dat je jouw eigen foto’s afwisselt. Je kunt namelijk gebruik maken van landschapsfoto’s, close-ups of van portretten die jij zelf hebt gemaakt. Door te variëren in foto’s krijg je een dynamische kalender met veel verschillend beeldmateriaal. Extra leuk om door te bladeren dus! Extra tip: heb je een belangrijke verjaardag in deze maand? Zet de persoon alvast in het zonnetje door een foto van hem/haar bij deze maand van de kalender te plaatsen!

2. Kies voor stockfoto’s

Ben je niet echt een fotograaf, maar lijkt het ontwerpen van een eigen kalender je wel leuk? Niks aan de hand! Er zijn namelijk genoeg websites waar je foto’s kunt vinden om jouw kalender mee te vullen. Deze afbeeldingen kun je gratis downloaden van websites als bijvoorbeeld: Pixabay, Unsplash en Stocksnap. Zoek op het onderwerp dat jij in de fotokalender zou willen plaatsen en de website geeft je gratis foto’s om te downloaden over het onderwerp. Superhandig dus!

3. Seizoensgebonden foto’s

Dan nog even een leuke tip voor de échte perfectionist. Je kunt je kalender namelijk een heel bijzonder tintje geven door hem in te richten met seizoensgebonden foto’s. Voor de winter kies je foto’s van sneeuw en ijs, lente kun je inrichten met bloemen in bloei en de zomer met vakantiefoto’s en stranden. Wanneer de herfst tot slot aanbreekt prijken er prachtige herfstkleuren van jouw kalender!

AANBEVOLEN

Vensterbanken natuursteen

Vensterbanken van verschillende soorten natuursteen op maat.

Wat betekent leven in een slim huis?

FWD Magazine schreef onlangs een leuk artikel over onze diensten. Benieuwd naar ...

Richt je woonkamer in met producten van Bol.com

Wat zou het toch fijn zijn als je de mooiste woonaccessoires allemaal op één p...

9x superleuke DIY moodboards en hoe je ze het best kunt stylen

Lekker zelf maken: een plek om je allerleukste kaarten, herinneringen en foto...

Hoe laat jij je huis achter in de zomer?

Overal ruik je een BBQ lucht, de bomen zijn weer groen en je ziet meer blote bas...

Hier word je heel zomers van: 12 supertoffe hebbedingen met flamingo's

Ga deze zomer voor roze, ga voor tropisch, ga voor oldschool 80's: GA FLAMINGO m...

Advertentie