Foto: 2017/goossens-wonen-slapen.jpg

Verander je interieur door te spelen met je woonaccessoires

Soms door gebeurtenissen in je leven, soms door de wisseling van een seizoenen, voel je plots de behoefte iets met je interieur te doen.

Telkens grote stukken veranderen, zoals je zithoek of raamdecoratie, kan aardig in de kosten lopen. Spelen met de indeling en verschillende accessoires biedt hierbij uitkomst. De indeling veranderen kost je, afgezien van een beetje moeite, helemaal niets en je kamer heeft meteen weer eens een grote beurt gehad. En met decoratieve objecten breng je kleur en sfeer in huis.

Basiselementen in woondecoratie

Makkelijk uit te wisselen basiselementen die niet veel hoeven te kosten, zijn een vloerkleed, een plaid op de bank en sierkussens. Van kussens hoef je zelfs alleen de hoesjes maar de verwisselen. Tijdloze accessoires kunnen je huis in een handomdraai een vrolijke zomerse of juist een intieme winterse sfeer bezorgen. Een ander vast item in je interieur is negen van de tien keer de blikvanger aan de muur. Wanneer je die demontabel houdt en niet werkt met zaken als fotobehang of een muursticker, verander je die ook nog eens wat sneller. Je kan de trends van woonaccessoires goed op de voet volgen door zo nu en dan eens een rondje door woonwinkels, zoals bijvoorbeeld Goossens wonen, te lopen of een bezoekje te brengen aan woonboulevards. Wil je echt iets speciaals wat de meeste in jouw omgeving niet hebben? Pinterest staat boordevol ideeën uit alle delen van de wereld en je vindt er altijd iets origineels.

Exotisch en botanisch kan altijd

In een tijd waarin we aan de ene kant; -gelukkig maar- ;de financiële ruimte hebben om te reizen en aan de andere kant juist heel nauw betrokken zijn bij het verduurzamen van onze spullen, blijven natuurlijke en exotische trends altijd actueel. Door robuuste vormen van boomstammeubels en objecten te combineren met wol en gevlochten objecten van grassen, creëer je in een handomdraai een botanisch interieur. Met gebruik van hetzelfde meubilair, maar door de toevoeging van kleurelementen als, blauw-, turquoise- en groentinten of paars-, rood- en okertinten in enkele accessoires, geef je de inrichting van jouw woning een exotische uitstraling.

Reacties