Foto: press_2013//functionals-kandelaar-paxton.jpg

Paxton: industrieel en robuust

Paxton staat in schel contrast tot het romantische beeld van een traditionele kandelaar die meerdere kaarsen draagt.

Paxton staat in schel contrast tot het romantische beeld van een traditionele kandelaar die meerdere kaarsen draagt.

Paxton is gemaakt van zwart gegoten aluminium en vertoont gelijkenis met 'een motor, een brugpeiler, of misschien zelfs een straaljager', zegt ontwerper Roderick Vos.

 

Paxton is de drager voor 5 kaarsen, maar zou wel 40 kilo kunnen torsen (maat: l 67 cm , W 11,6 cm , H 22,5 cm ). Prijs euro 159,00.

De kandelaar is een eerbetoon aan Sir Joseph Paxton, ontwerper van het beroemde Crystal Palace, gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1851 in Londen. Het Crystal Palace luidde de industriële revolutie in en is daarmee, op geheel eigen wijze, een verre voorvader van Paxton.

Over Functionals

De collectie bestaat uit meubels en interieuraccessoires, ontworpen door talentvolle designers. Alle producten worden exclusief voor Functionals geproduceerd en via Functionals.eu en zorgvuldig geselecteerde resellers verkocht.

Functionals richt zich op vakmanschap en elegante eenvoud, geen kortstondige trends.

De missie van Functionals is het ontwerpen en verkopen van meubels, verlichting en interieuraccessoires, die inspelen op de behoeften van architecten en liefhebbers van stoere, eigenzinnige vormgeving.

De producten zijn grafisch, hebben een architecturale look, feel en functie, zijn kwalitatief hoogwaardig en hebben daardoor een lange levensduur. Ze worden geproduceerd in kleine oplages. De producten zijn niet in tientallen kleuren leverbaar, maar alleen in zwart en wit.

Functionals besteedt vanzelfsprekend veel aandacht aan iedere order, zorgt voor een goede service en probeert daarbij verwachtingen te overtreffen. Bestel een kandelaar en Functionals levert er de kaarsen bij, bestel een verlichtingsarmatuur en de lichtbron zit er bij. Meer informatie: www.functionals.eu.

Publicatiedatum: 21 juni 2010

Reacties