Foto: 2016/Parrot-Pot-slimme-pot-plant-water-geeft.jpg

Parrot Pot: de slimme pot die je plant water geeft als jij dat niet kan!

Parrot Pot is een slimme pot die automatisch je planten water geeft en tegelijkertijd alle parameters die van belang zijn voor de groei meet en analyseert.

Parrot Pot

Parrot Pot is een draadloze en onafhankelijke pot voor binnen- of buitengebruik en is zo ontworpen dat hij bestand is tegen lastige weersomstandigheden (regen, hitte, kou …: van -5°C tot +55°C). Hij is uitgerust met een waterreservoir van 2.2 liter[1] en een irrigatiesysteem met vier losse sprinklers. Zo krijgt je plant op een consistente manier water.In de Parrot Flower Power app kun je zelf de irrigatiemodus voor je plant instellen:

‘Perfect Drop’: de juiste hoeveelheid water, op het juiste moment.

Parrot Pot regelt de irrigatie van de plant zelf en past zich automatisch aan de behoeftes van de plant aan. Na een aantal cycli begrijpt Parrot Pot de behoeftes van je plant en zorgt hij altijd voor de juiste hoeveelheid water, op het juiste moment. Deze automatische irrigatiemodus is optimaal voor de groei van je plant.

‘Plant Sitter’: Ga op vakantie zonder je zorgen te maken over je plant!

Parrot Pot reguleert het waterverbruik zodanig dat hij tot een maand lang water kan geven, zonder dat jij de plant hoeft te monitoren of actie hoeft te ondernemen.
De bewatering is hier zo afgesteld dat je plant gezond blijft terwijl jij weg bent.

‘Custom’: Jij bent de expert!

Je bepaalt zelf wanneer er water wordt gegeven en hoe vochtig je plant moet zijn.
In de app moeten drie parameters worden aangeven:
- De drempelwaarde (van de bodemvochtigheid) om water te geven
- De streefwaarde (van de bodemvochtigheid) na het water geven
- Het aantal uur waarna er water moet worden gegeven (wanneer de drempelwaarde bereikt is).

‘Manual’: Jij beslist!

Met een klik in de Parrot Flower Power app begin je met water geven. Een groen lampje op je Parrot Pot begint te knipperen wanneer het reservoir leeg is.

Goed om te weten: Wanneer de Parrot Pot niet is verbonden met de Flower Power app beheert hij nog steeds automatisch de bewatering. Dit doet hij aan de hand van parameters die gelden voor het grootste deel van de planten

Parrot Pot begrijpt je planten

Dankzij de vier sensoren meet de Parrot Pot realtime en heel nauwkeurig alle belangrijke data die essentieel zijn voor de gezondheid van de plant, waaronder:
- bodemvochtigheid
- bemesting
- omgevingstemperatuur
- lichtintensiteit

Deze gegevens worden elk kwartier gemeten en elke twee uur verzonden naar de Parrot Cloud die deze gegevens op basis van algoritmes analyseert.

Via de Parrot Flower Power app krijg je advies en specifieke alerts om je te helpen je plant gezond te houden, vooral als je plant direct aandacht nodig heeft.
Parrot Pot helpt je bijvoorbeeld te begrijpen wanneer je de plant moet bemesten of wanneer je de plant moet verplaatsen zodat het optimaal licht krijgt.

De gratis Parrot Flower Power app voor iOS en Android smartphones en tablets maakt het mogelijk het bewateren van de plant te beheren, de gezondheidsparameters van de plant te verifiëren en het waterlevel in de watertank van de Pot te visualiseren.
Parrot Flower Power geeft je ook toegang tot uitgebreide informatie en advies van deskundigen over het onderhoud van planten.

Reacties