Foto: 2017-09/groen-in-interieur-1.jpeg

Meer groen in huis

Groen is een kleur die niet onderschat mag worden. Deze kleur van de natuur heeft veel voordelen.

Zo heeft groen een ontspannende werking, kan het de bloeddruk verlagen en onderdrukt het een hongergevoel. Kan jouw woning wel een portie rust en harmonie gebruiken? Lees snel verder en ontdek hoe je deze veelzijdige kleur toepast in jouw woning.

Muren

Een eenvoudige manier om de kleur groen toe te voegen aan je interieur is door een muur te schilderen. Kies bij voorkeur voor een muur in de slaapkamer. Omdat de kleur een rustgevende werking heeft, zal een groene muur in je slaapkamer je nachtrust ten goede komen. Kies voor een smaragdgroene kleur om de muur een echte eyecatcher te maken. Ga je liever voor subtiel? Kies dan voor een lichte tint, zoals mintgroen. Wil je geen volledig groene muur? Verf dan een derde tot de helft van de muur groen aan de onderkant. Dit zorgt voor een speelse en moderne uitstraling.

Schuifpui

Geniet je in de zomermaanden ook zo van jouw tuin? De rust, het zonlicht en de ruimte: het is het perfecte recept voor ontspanning. Grenst je tuin aan je woonkamer? Maak je tuin dan onderdeel van je interieur door een schuifpui te plaatsen. Een schuifpui bestaat voor het grootste gedeelte uit glas, waardoor je zorgt voor meer licht, ruimte én een perfect uitzicht op je tuin. Kies voor een schuifpui met kunststof kozijnen. Deze hebben een lange levensduur en isoleren goed.

Planten

Planten: een woning kan eigenlijk niet zonder. Planten zorgen voor ontspanning én zijn goed voor je gezondheid. Nu woningen tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn, wordt de vervuilde lucht niet uit zichzelf ververst. Planten reinigen de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis beter wordt. De ene plant vervult deze taak beter dan de andere. Planten die er om bekend staan goed te zijn voor de luchtkwaliteit zijn bijvoorbeeld:
- Areca
- Lady palm
- Bamboe palm
- Rubberplant
- Klimop

Veel mensen geloven dat planten in de slaapkamer ongezond zijn. Dit is echter een fabel. Het klopt dat planten ‘s nachts, door de afwezigheid van daglicht, zuurstof uit de lucht halen. Echter is deze hoeveelheid zo klein, dat je hier geen last van hebt. Plaats daarom met een gerust hart planten in je slaapkamer.

Reacties