Foto: hotsofa-radiator

Hotsofa: radiator wordt zitplaats

Hotsofa verandert een radiator in een comfortabele zitplaats, een ontmoetingsplaats bij het raam. De enige bank die geen ruimte neemt maar ruimte geeft!

In veel appartementen, maar ook in kantoren, hotels, musea, bioscopen, vliegvelden en scholen staan verwarmingselementen langs het raam. Deze zorgen voor de gewenste warmte maar maken de ruimte bij het raam ook onbruikbaar. Veel mensen leggen een kussentje op de verwarming om toch bij het raam te kunnen zitten. Hotsofa biedt de eerste echte meubel­oplossing. Het transparante ontwerp garandeert het behoud van de warmte­afgifte. Daarbij geeft het lineaire design en de prachtige afwerking Hotsofa een architectorale allure.

Hofsofa in beeld

Onlangs plaatste Wonen.nl een oproep voor een geschikte locatie om een promotiefilm voor deze prachtige bankradiator te maken. Uit de vele enthousiaste reacties is onderstaande woning uit Rumpt het meest geschikt gevonden. Bekijk hieronder het resultaat.

 

Praktische informatie Hotsofa

- De bank is makkelijk verplaatsbaar en past over radiatoren met een hoogte tot 36 cm. Wanneer de bestaande radiator te hoog is, geeft Hotsofa een vergoeding voor de aanschaf van een lagere nieuwe radiator. Deze vergoeding geldt alleen voor particulieren en heeft een maximum van 250 euro.
- Hotsofa is leverbaar in de standaardmaten 120, 200, 240 en 300 centimeter en daarnaast in maatwerk op de centimeter nauwkeurig tot een lengte van wel 5 meter. Doordat de bank in twee richtingen aan elkaar kan worden geschakeld kunnen grote zitobjecten worden samengesteld. Ideaal voor de projectinrichting van grote wachtruimten.
- Hotsofa wordt bekleed met stoffen van Kvadrat.
- Elk exemplaar heeft een uniek serienummer en de signatuur van de ontwerper.
- Hotsofa wordt in Nederland bij DF­Industrials in Velsen Noord geproduceerd.
- Leverbaar vanaf €1.295,-. 

Ontwerper Hotsofa

Ontwerper Co de Smalen: 'Als klein jongetje zat ik graag met m'n rug tegen de verwarming. Toen ik ouder werd ontdekte ik dat je ook óp de verwarming kon zitten, het liefst op de verwarming bij het raam. Om zacht te zitten legde ik altijd een kussentje op de verwarming. Zo kon ik uren bij het raam zitten en naar buiten kijken. Dat het kussentje op de verwarming tientallen jaren later de inspiratie zou zijn voor de ontwikkeling van Hotsofa had ik natuurlijk nooit voorzien. Eindelijk had ik m’n ideale zitoplossing gevonden.

'Als productontwerper ben ik altijd op zoek naar functionele ontwerpen die het moderne leven veraangenamen. Het liefst ontdek ik een zinvolle producttoepassing waar nog niemand aan heeft gedacht. Bij Hotsofa is dit gelukt. Veel mensen die Hotsofa voor het eerst zien kunnen zich niet voorstellen dat het echt een noviteit betreft. Mijn ontwerp motto is dan ook: ''Goede dingen lijken altijd al te hebben bestaan''.

Meer informatie: www.hotsofa.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties