Geef je woonkamer kleur met een kamerplant


De woonkamer is 1 van de kamers in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat de inrichting naar jou of jullie smaak is.

Je moet je prettig voelen en de sfeer moet goed zijn. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak, maar meestal wordt de sfeer goed of beter wanneer je kleur in je huis gebruikt. Alleen maar natuur tinten of juist donkere tinten zonder kleur kan heek droevig ogen. Kleur kan je met verschillende accessoires of elementen in huis brengen.

Kamerplanten in huis

Een goede manier om kleur in huis te halen is het neer zetten van een kamerplant. Een kamerplant kent vele soorten. Denk bijvoorbeeld aan groene kamerplanten, palmen, bonsai boompjes en anthuriums. Alleen de kleur groen in huis halen brengt al veel kleur en een mooie sfeer. Exotische kamerplanten zijn vaak gecombineerd met een andere kleur. Mocht je meer kleur dan alleen groen willen, dan is dit zeker een goede optie.

Gebruikmaken van accessoires

Met verschillende accessoires kan je ook veel kleur in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan kleine accessoires op tafel, kussen hoezen en een wandklok. Met woon accessoires haal je vaak 1 of 2 kleuren, naast de standaard kleuren, in huis. Dit kunnen felle kleuren zijn, maar ook juist lichte of donkere tinten zijn. Het hangt helemaal van jouw smaak af. Als het maar een andere kleur heeft dan bijvoorbeeld de bank of de tafel. Anders valt het natuurlijk weg.

Meubels in kleur

Wil je het iets extremer? Dan kan je ook een meubelstuk kiezen in een andere kleur, zoals rood, paars of geel. Dit zijn hele uitgesproken kleuren voor een meubelstuk en kunnen een mooie sfeer brengen aan een woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een tv meubel in deze kleuren of de bank. Zorg er hierbij wel voor dat de overige meubelstukken een standaard kleur hebben, anders oogt het te druk en chaotisch. Voor een aantal mensen werkt dit, maar voor de meeste niet.

AANBEVOLEN

Zeg het met bloemen

Wat is nou een woonkamer zonder bloemen? Zeg nou zelf, een fleurig boeket maakt ...

Makkelijk DIY project: een vrolijk kattenhuis

Een eenvoudige Ikea hack: leuk voor jou en voor je kat(ten) natuurlijk.

SunBasic Knikarmscherm

Sunmaster SunBasic: Een knikarmscherm met uitstekende prijs-/kwaliteit verhoudin...

Hondenmand of hondenkussen. Waar kies je voor?

Ga voor het beste van het beste, omdat jouw hond ook een fijne relaxplek verdien...

Ophangsysteem schilderijen en lijsten

Decotrack is het fraaiste ophangsysteem om schilderijen of andere zaken deugdeli...

Leuke retro telefoons voor in huis

Mobiel bellen is super handig, maar mist de beleving die een retro telefoon je k...

Advertentie