Foto: 2015/Fleurdirect-kamerplant-kopen.jpg

De huiskamer opfleuren met een kamerplant

De huiskamer kan soms wat groen gebruiken. Hierdoor krijgt de huiskamer meer sfeer. Het ziet er gezellig uit en je kunt kleuraccenten leggen met bloemen.

Door voor een specifieke soort te kiezen, kun je ook een bepaalde sfeer bepalen in de huiskamer. Als je gaat kiezen voor een bepaalde kamerplant, is het belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld het onderhoud. Fleurdirect kan hier heel goed advies in geven.

Kamerplanten die weinig water nodig hebben

Als je niet veel wilt omkijken naar de kamerplant, is een kamerplant die weinig water nodig heeft perfect. Wel moet je er op letten dat deze planten snel dood gaan bij een overdosis aan water. Sommige planten kunnen er tegen, maar ook het donker is iets om op te letten. Als een plant te donker staat, kan deze dood gaan door het gebrek aan zonlicht. Voorbeelden van kamerplanten die weinig water nodig zijn, zijn de cactus, Yucca, Cycas en Crassula.

De kamerplant die tegen een stootje kan

Als je wat minder groene vingers hebt, is een kamerplant die wat kan hebben perfect. Ze zijn niet veeleisend qua water of lichtbehoefte. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld geweldig voor op kantoor. Ook zijn deze kamerplanten vaak moeilijker bereikbaar voor ongedierte. Voorbeelden van kamerplanten die wel wat kunnen hebben zijn Sansevieria, Kentia, Ficus Lyrata, Aglaonema of planten die goed samen kunnen met hydrocultuur.

Kamerplanten voor de volle zon

Op sommige plekken doet niet elke kamerplant het. Dit zijn op plekken waar het heel donker is, maar ook waar de zon te fel schijnt. Ook voor deze optie zijn er leuke kamerplanten beschikbaar. De soorten die direct in de zon (en dus op de vensterbank kunnen) nog steeds functioneren zijn bewerkt, maar het zijn er een paar. Zo zijn cactussen, Sansevieria en Crassula voorbeelden. Kamerplanten die het ook goed in de zon doen, maar die wel een meter van het raam af moeten staan zijn de banenboom, Croton of Chamaerops Humilis.

Kamerplanten kopen: kiezen!

De functionaliteit van kamerplanten is belangrijk, maar ze moeten natuurlijk ook leuk in je interieur passen. Door hierin een afweging te maken, kun je uiteindelijk met een geweldige kamerplant en een geweldige verrijking in je huiskamer thuiskomen. Kamerplanten kopen wordt een makkie.

Reacties