Foto: kunstbloemen-botanische-tuin

Botanisch interieur inrichten met kunstbloemen

Planten zijn niet meer weg te denken uit het interieur, groen mag zeker gezien worden. Groen geeft zoveel spontaniteit en sfeer aan het interieur.

De grote groene planten gecombineerd met de kleine planten doen het heel erg goed. De meeste planten hoeven in principe niet eens bloemen te hebben als ze maar mooie groene bladeren hebben. Het botanische interieur is de grootste stijger op dit gebied, maar wat is een botanisch interieur? De term ‘botanisch’ heeft alles te maken met plantkunde dit is een onderdeel van de biologie dat zich bezighoudt met planten.

Zo zijn er vele bekende tuinen bijvoorbeeld de Mediterrane en de Botanische tuinen in Spanje. Dit zijn grote prachtige tuinen vol met bloemen, planten en bomen. Tegenwoordig wordt deze stijl steeds vaker naar binnen doorgetrokken en kunt u thuis genieten van al dat prachtige groen. De botanische woontrend is een hot item, steeds meer mensen kiezen voor een botanische woonstijl in combinatie met blank hout, stoer beton en doorleefde materialen met planten en groene accenten.

De vloer wordt als basis genomen bij een botanisch interieur, het is belangrijk om een rustige basis te creëren. Hierdoor maakt u het voor uzelf mogelijk om meer variatie aan te brengen in uw interieur door middel van kleuren, woonaccessoires en stijlen. Naast het feit dat u kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren en designs moet de vloer ook onderhoudsvriendelijk en sterk zijn.

Planten voor een botanisch interieur

Het botanische interieur is een jaarlijks terugkerende trend. Heeft u niet echt groene vingers en wilt u toch graag uw interieur opfleuren met mooie planten? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Bovendien hoeft u voor een Botanisch interieur niet per se echte planten te gebruiken. U kunt het makkelijker voor uzelf maken door bijvoorbeeld kunstplanten te gebruiken. U kunt uit het ruime aanbod van kunstplanten kiezen om verschillende sferen te kunnen creëren voor een prachtig botanisch interieur in uw huis. Het is belangrijk om toch uw eigen draai aan uw interieur te geven.

Kunstplanten in combinatie met het interieur

Welk interieur dan ook, kunstbloemen zijn bijna niet meer weg te denken uit de woningen. Of het nu gaat om een kleine of grote woning, kunstplanten vindt u overal. Steeds minder mensen hebben de tijd om echte planten te verzorgen en water te geven, dus kiezen de meeste mensen ervoor om kunstplanten in huis te nemen. Dit is de meest gebruikte en simpele oplossing voor als u geen groene vingers heeft. De planten hoeven immers geen voeding, water en hoeven ook niet gesnoeid te worden. Het is ook mogelijk om zorgeloos op vakantie te gaan zonder dat uw planten water nodig hebben. Tevens is het mogelijk om kunstplanten uit te kiezen volledig aansluiten bij uw interieur, er is altijd wel een kunstplant die past bij uw smaak.

Verschillende soorten kunstplanten en kunstbloemen

Er zijn veel verschillende soorten kunstplanten, in allerlei soorten en maten. Het mooie is dat kunstplanten altijd in bloei staan en nooit verwelken. Kunstplanten kunt u ook overal in het huis gebruiken en niet alleen specifiek voor één bepaalde ruimte, dit creëert veel mogelijkheden in uw huis. De kunstplanten zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit en doen bijna niks onder voor echte planten. Dit is natuurlijk een belangrijk aspect voor als iemand bij u op bezoek komt. U wilt niet dat mensen direct herkennen dat een plant nep is, u wilt toch liever de indruk opwekken dat de planten die u heeft staan echt zijn. Realisme bij kunstplanten is iets dat heel erg belangrijk is bij het ontwikkelen en produceren, de kwaliteit moet wel gegarandeerd worden. Dit is een van de voordelen van de kunstplanten, een ander voordeel is dat de kunstplanten heel lang bruikbaar zijn omdat er geen verzorging voor nodig is dus kunt u bij verandering van het interieur kiezen voor een andere plant en deze plant bewaren voor een later gebruik of om een andere ruimte mee op te fleuren.

De keuze die u maakt ligt natuurlijk compleet bij uw interesses en ideeën, zoals u waarschijnlijk weet is het inrichten van uw botanisch interieur fantastisch om te doen. Het leuke is dat u het bijna nooit fout kunt doen, omdat u altijd op uw eigen gevoel afgaat en van daaruit de planten uitkiest Fleur ook uw eigen botanische huiskamer op met kunstbloemen en -planten. Probeer te variëren in verschillende types planten en geniet van de plantenweelde om u heen. Groen is nooit teveel van het goede dus richt uw interieur er mooi mee in.

Reacties