Foto: SFEER-groen-wehkamp-sfeerbeeld

Blaas je interieur nieuw leven in met GROEN!

Want met groene planten, woonaccessoires, decoratie en meubels geef je elke ruimte in huis een frisse boost.

Sandra van Koningshoven

Waarom houden we zo van groen?

De kleur groen staat voor eindeloos veel positieve dingen, zoals bijvoorbeeld harmonie, veiligheid, de natuur en nieuwe energie. Als we zin hebben in de typische 'Hollandse frisse neus', trekken we er lekker op uit, naar buiten, de natuur in. Maar daar denken heel veel Nederlanders hetzelfde over. Dus het is vaak druk in onze duinen en bossen. Hoe fijn zou het zijn, als je die rust en het gevoel van ruimte gewoon bij je thuis kan creëren? Dat kan. En het is gelukkig helemaal niet zo moeilijk!

Groen in huis met planten

 


Denk je aan de kleur groen, dan denk je al snel aan planten. We decoreren ons huis er graag mee. Logisch, want planten maken je interieur gezellig en hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit in je huis. Maar niet iedereen heeft groene vingers. En mensen met huisdieren weten maar al te goed dat planten vaak gezien worden als iets om mee te spelen. Dan is een kunstplant een goede oplossing, want die zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. En soms is het juist leuk om een statement te maken met een kunstplant waarvan je juist wél ziet dat ie niet echt is. Een cactus van porselein of eentje van stof bijvoorbeeld. 

Wist je trouwens dat je goedkoop planten online kunt bestellen? Bijvoorbeeld met greetz kortingcodes.

Leg een goede basis

Misschien geniet je al jaren van je interieur zoals het nu is, maar wil je toch meer groen in huis. Dan kun je het beste beginnen met een rustige groene basis. Omdat een vloerkleed een echte sfeermaker is in huis, kun je daar goed mee beginnen. Om rust te creëren in de ruimte, is het goed om kleuren te laten terugkomen. Dat kun je doen door groene woonaccessoires op verschillende plekken in die ruimte neer te zetten. Denk dan bijvoorbeeld eens aan stijlvolle kussens op je bank, een hanglamp of een mooie stoel.

Maak een statement met een groene bank

bank-groen-velours-styling-interieur

Ben je toe aan een nieuwe bank? Kies dan voor een groene bank! Groen combineert namelijk goed met eindeloos veel kleuren. Gebruik je vooral veel wit en zwart in je interieur? Dan zorgt een groene bank voor een stijlvolle onderbreking. Hou je meer van pasteltinten? Kies dan voor een pastelgroene bank en hou de uitstraling van je ruimte zacht en rustig. En mensen met een beetje lef, kiezen voor een bank in stoer velours.

Trek de stijl door in je slaapkamer 

Het is bewezen dat kleurgebruik in huis effect heeft op je humeur en gemoedstoestand. De kleur groen staat voor ontspanning, verfrissing en stressvermindering en is daarom bij uitstek geschikt voor gebruik in je slaapkamer.

Ook je tuin verdient een groene lookOf je nu van een rustige of een gezellig volle tuin houdt, groen moet! En dan bedoelen we niet dat je je tuin direct moet vullen met planten en bomen. Dat is ook mooi natuurlijk, maar planten vragen ook veel onderhoud en dus veel tijd. Zoek het meer in decoratie. Want met een paar mooie groene tuinmeubels en accessoires, trek je de groene look die je binnen al maakte, subtiel door naar je tuin. Zo krijg je een prachtige eenheid, wat ook weer zorgt voor rust en overzicht.

 

Reacties