Foto: kunstplanten

Lijkt net echt! De voordelen van kunstplanten

Een urban jungle - groen interieur - is heerlijk om naar te kijken en ook te hebben. Maar wat als je helemaal geen groene vingers hebt?

Lucia 25 November 2022

Of vaak langdurige weg bent van huis. Wie zorgt er voor dat je planten mooi groen blijven? Het antwoord zijn kunstplanten! Ja echt, deze nep planten zijn niet meer van het echt te onderscheiden.

Niet meer te onderscheiden van ‘the real deal’

Vroeger als je een kunstplant en een echte plant naast elkaar plaatste, zag je meteen het verschil. Er is veel gebeurd in de tussentijd. De kwaliteit van deze zorgeloze planten zijn zo goed dat je ze bijna niet meer kan onderscheiden van ‘the read deal’.

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe planten in huis, stop dan nog eens extra bij de kunstplanten. Gegarandeerd jarenlang plezier en ze zijn in super veel verschillende varianten en maten te koop. Echte planten zijn natuurlijk luchtzuiverend. Voor de beste balans, mix in huis echte planten met kunstplanten. Doordat je ze naast elkaar gebruikt, valt het verschil niet op én heb je ook nog de positieve effecten van levende planten.

Toch groen op de lastigste plekken

Op de hoge keukenkast, in de badkamer, op het toilet of in de hobbykamer. Met echte kamerplanten is het belangrijk dat deze een juiste plek krijgen in huis. Veel zon, schaduw, geen tocht, en ga zo maar door. Met kunstplanten hoef je hier niet over na te denken. Maar wanneer je een kunstplant in de zon plaatst, draai deze wel regelmatig om. Een echte plant groeit richting het licht, maar de kunst versie kan juist verkleuren.

Ze hoeven natuurlijk niet in een hoekje te staan, of hoog op een kast. Een grote plant, zoals de Monstera, kom je niet omheen. Deze valt op en verdiend ook om gezien te worden. Wanneer je huisdieren of (kleine) kinderen hebt die planten erg interessant vinden, zijn deze grote varianten een oplossing. Zijn de kinderen opgegroeid en hebben de katten het eindelijk geleerd dat ze geen planten moeten eten? De grote kamerplant staat nog steeds prachtig in de kamer. Of kies ervoor om deze te verplaatsen naar een andere plek, zoals de slaapkamer.

Een klein beetje onderhoud

Kunstplanten zijn ideaal als je geen groene vingers hebt, maar ze zijn natuurlijk niet volledig onderhoudsvrij. Ook de kunstplanten verdienen een beetje liefde. Haal ze eens van hun plek af tijdens het schoonmaken van je huis. Op de bladeren bouwt zich namelijk stof op, even een doekje eroverheen en ze stralen weer!

Kunstplanten in alle maten en vormen

Net zoals de levende kamerplanten, zijn ook kunstplanten er in allerlei soorten. Of je nu een kleine hangplant zoekt of een grote eyecatcher. Ze bestaan allemaal! Dus, je gaat op stap om planten kopen voor in huis. Stop dan nog even extra bij de kunstplanten afdeling. Of bestel je planten online en laat ze thuis bezorgen, nog makkelijker! Hoef je niet te sjouwen én ze komen gegarandeerd heel thuis.

Nog zoekende welke het wordt? Dit zijn een aantal van onze favorieten:

  1. Monstera

  2. Fictus Lyrata

  3. Strelitzia Nicolai

  4. Scinidapsus Pictus

  5. Pilea Pannenkoekenplant

Reacties