Foto: Meer-groen-in-de-tuin--hoe-pak-je-het-aan

Meer groen in de tuin: hoe pak je het aan?

Als je in de zomer in de tuin zit, wil je natuurlijk kunnen genieten van bloemen en planten. Het is ook goed voor de mens om zich te omringen met groen.

Guido van Loon

Het is echter zo dat veel mensen niet precies weten hoe ze dit aan moeten pakken. Er wordt al snel een tuin aangelegd met veel tegels en bloemen en planten worden vergeten. In dit blogbericht willen we je graag tips geven hoe je je tuin kunt voorzien van meer groen.

Kant en klare pakketten gebruiken

Als je het simpel wilt houden, kun je kiezen voor een borderpakket. Het samenstellen van planten en bloemen is namelijk geen makkelijke klus. Er zijn namelijk enorm veel verschillende planten en bloemen. Om het je makkelijk te maken, zijn er kant en klare pakketten samengesteld. Een borderpakket zorgt ervoor dat je precies kunt kopen wat je wilt plaatsen in je tuin, zonder dat je zelf de planten hoeft uit te zoeken. Zo kun je een keuze maken aan de hand van de bloeiperiode of verschillende kleurcombinaties. Ieder borderpakket bestaat uit planten die goed met elkaar kunnen leven. Zo zijn ze bijvoorbeeld beide geschikt voor een schaduwplek of juist voor een plek in de zon.

Klimplanten in de tuin plaatsen

Heb jij een kleine tuin, met veel schuttingen? Dan kan het gewenst zijn om klimplanten te plaatsen. Deze zorgen er namelijk direct voor dat de schutting minder gezien wordt, en er veel meer groen kan worden gezien. De klimplanten hebben daarnaast ook erg weinig verzorging nodig, waardoor je helemaal geen groene vingers hoeft te hebben om ze te laten groeien. Je plant ze onderaan de schutting. Vervolgens gaan ze hun eigen weg omhoog zoeken langs de schutting af. Na een tijdje is de hele schutting ingenomen door de klimplant en is direct heel je voorzien van een mooie, groene wand.

Ben jij op zoek naar de mooiste bloemen en planten? Kijk snel op Yarinde.nl voor het beste aanbod aan de mooiste en meest unieke bloemen en planten!

Een klein gazon aanleggen

Voor veel mensen is gras een ultieme manier om te genieten van de natuur. Het is echter voor veel mensen geen wens om een groot gazon te nemen. Dit kan namelijk veel werk kosten en het kan snel dood gaan. Het is echter een fabel dat een gazon altijd groot moet zijn. Je kunt ook prima een klein stukje van de tuin indelen als gazon. Hier is de grasmat niet erg groot, waardoor je hem erg gemakkelijk kunt onderhouden. Je kunt vervolgens wel genieten van het gras door er op te gaan zitten of liggen als het mooi weer is. Een groot gazon heb je hier zeker niet voor nodig!

Mooie bloemen planten

Als het zomer wordt, wil je meer naar buiten. Hoe leuk is het dan als heel de tuin in bloei staat? Door verschillende mooie bloemen toe te voegen aan je tuin, krijg je dit gevoel direct. Zorg ervoor dat je verschillende soorten bloemen neemt, met ieder een andere kleur. Zo wordt de bloei van de bloemen prachtig en raak je niet uitgekeken op een bepaalde soort. Uiteraard kun je er ieder jaar een kleine verandering in aanbrengen, zodat je jaarlijks een ander aanzicht hebt!

Reacties